Vestvågøy-gutter banket Viking

Vinnere: Sten Nicolas Stensen, Vegard Berglund og «Moa» viser stolt fram pokalen.Foto: Privat

Vinnere: Sten Nicolas Stensen, Vegard Berglund og «Moa» viser stolt fram pokalen.Foto: Privat Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Team Hålogaland gikk helt til topps i en talentturnering i Hamar sist helg.

DEL

– En fantastisk og vanvittig prestasjon av guttene, sier Bård Ivar Markussen for Brage Trondenes, som står i spissen for et utviklingsprosjekt sammen med Sortland IL.

– Team Hålogaland besto av spillere fra åtte klubber, og det dreier seg om 99-modeller, med unntak av Mohammed Amin Mohammedi fra Leknes som er 2000-modell, fortsetter Markussen, som også hadde Ballstad-guttene Sten Nicolas Stensen og Vegard Berglund i troppen.

40 lag

Og tro ikke at konkurransen var laber. I alt 40 lag var på plass på Briskebyen stadion og omkringliggende fotballarenaer.

Team Hålogaland var det eneste laget fra Nord-Norge

– Vi spilte tre innledende kamper. 5–0 mot Gjelleråsen, 3–0 mot Nest Sotra/Nordre Fjell og 2–0 mot Byåsen. I sum ble vi følgelig en solid vinner av gruppa vår. I kvartfinalen vant vi 3–1 over Verdal, i semifinalen endte det 2–2 mot Vard Haugesund etter at vi hadde ligget under 0–2. Men vi vant straffesparkkonkurransen. I finalen banket vi Viking 3-1, forteller en tydelig stolt Bård Ivar Markussen.

– Helt sykt!

– Dette er egentlig bare helt sykt! Vi har skrevet oss inn i fotballhistoriebøkene med denne prestasjonen, utrolig gøy å se at vi til de grader har nivået inne. Vi spilte god fotball gjennomhele turneringen, og de tre guttene fra Lofoten bidro skikkelig til at vi vant hele turneringen hvor lag som Lillestrøm, Skeid og HamKam ble lagt bak oss, melder Markussen.

Vegard Berglund gjorde jobben som midtstopper, Sten Nicolas Stensen viste seg fra sentralt på midtbanen og anvendelige «Moa» bidro sterkt enten han spilte midtstopper, back eller på kanten.

I fjor

– Ideen til dette prosjektet ble unnfanget under Nord-Norge Cup i fjor. Nå skal vi drive prosjektet videre. Seieren på Hamar har gitt oss skikkelig vind i seilene, avslutter Bård Ivar Markussen.

Jan Helge Berglund, far til Vegard, var også på plass på Hamar under turneringen.

– Helt fantastisk det guttene presterte! Vi slapp ikke inn mål i gruppespillet, og vi fortsatte bare å imponere i cuprundene. Kampen mot Vard Haugesund ble på mange måter det vi kan kalle den moralske finalen, da viste guttene skikkelig styrke ved å komme tilbake etter å ha ligget under 0–2. I straffesparkkonkurransen var eksekutørene iskalde, sier Berglund.

Artikkeltags