- Vi ble overkjørt

FK Lofoten mot Innstranden.

FK Lofoten mot Innstranden. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

FK Lofoten tapte stort borte mot Innstrandens IL.

DEL

- Spent på hvordan Innstranden står i kvalitet, de fikk vann på mølla forrige runde da de slo Tverrlandet og dermed kan de fortsatt holde seg i divisjonen. De går nok ut i hundre, men det skal vi også gjøre, sa trener Terje Hansen før kampstart.

De første 15 minuttene var det også FK Lofoten som festet et solid grep om kampen. Det viste seg at spillerne var veldig sultne på en viktig seier. Lofoten presset høyt og intensivt, noe som fikk Innstranden helt ut av flyten. I tillegg forsøkte de å få ballen tidlig ut på kantene som skulle levere innlegg. Kampplanen så ut til å fungere helt til baklengsmålet kom.

Sjansene som kom skapte ingen store farligheter for Innstrandens keeper, og da skjedde det som så ofte før denne høsten. 16 minutter ut i kampen rotet forsvaret til Lofoten og keeper Kai Kamsvåg det til for seg selv. Plutselig fikk Simon Berg Jacobsen avsluttet med Kamsvåg på halvdistanse, og fra 25-30 meter gikk ballen i mål.

Målet var ikke fortjent ut fra banespillet, men i fotball er det målene som teller. Etter scoringen tok hjemmelaget over og ni minutter senere puttet Simon Berg Jacobsen sitt andre for dagen og dermed 2-0 til Innstrandens IL. Da det første målet kom så det ut som Lofoten-spillerne mistet helt troen på at dette kunne gå, selv om de startet bra. Da målene kom på rekke og rad var det i praksis over allerede.

Mot slutten av omgangen satte Lofoten inn et siste forsøk på å snu det. Julian Gjertsen driblet seg nydelig forbi flere motspillere, men keeper reddet avslutningen mesterlig. Periodevis klarte FK Lofoten å styre kampen, men det ble for upresist i siste tredel av banen. Det var heller ikke mange avslutninger å snakke om, og uten avslutninger blir det sjeldent mål.

2. omgang var så vidt i gang før Innstrandens Dan Mikal Ihlen-Hansen økte til 3-0 og ti minutter ut i omgangen stod det 4-0 etter mål fra Ihlen-Hansen igjen. FK Lofoten klarte ikke å henge med i det hele tatt og rundt 70 minutter ut i kampen satte Innstrandens IL to baller til bak Kamsvåg i målet. Det siste målet var det Markus Rafaelsen som stod for, med et stjernetreff nesten fra midtbanen.

- Vi åpner ganske greit syns jeg, men vi mister troen når vi får mål imot. Vi er egentlig ikke i nærheten og blir overkjørt. Mulighetene for å holde seg i divisjonen er der fortsatt, men vi må spille bedre. Spiller vi slik som i dag er det ikke sjanse, men hever vi oss til nivået vi kan spille på, så skal vi klare det, kunne kaptein Trygve Eriksen fortelle etter kampen.

Les også: Skal redde FK Lofoten

Artikkeltags