Viktig seier på dårlig dag

Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Lofoten trakk det lengste strået i en dramatisk kamp mot Tverlandet og tok sesongens andre borteseier.

DEL

Med en sterk 4-3-triumf befestet laget sin posisjon i toppen av HÅNO-serien. Men seieren satt langt inne.
Ingenting tydet på at det skulle bli tre poeng med ti minutter igjen å spille av kampen. Tverlandet ledet 2-1 og hadde kampen i sitt spor. Så fikk gjestene et noe billig straffespark.

Sigve Lied Edvardsen var sikker da sjansen bød seg og utlignet til 2-2. Da tok Lofoten fullstendig over kampen. Ikke lenge etterpå sendte innbytter Espen Celius gjestene i føringen etter et hjørnespark.
- Det var ekstremt deilig å se den gå inn. For min del var det likegyldig hvem som scoret, så lenge vi vant kampen, forklarer midtstopperen.

Og seier skulle det bli. Minuttet før slutt var Ulf Kielland påpasselig frempå da Tverlandet nølte i eget forsvar. Angriperen kranglet gjestene opp i 4-2-ledelse og seieren var på mange måter sikret.
Da spilte det liten rolle at tidligere Lofoten-spiller Andreas Knutzen reduserte til 4-3 langt inne på overtid.
- Dette var en skikkelig sliteseier. Vi spilte under pari. Men at vi klarte å komme tilbake etter å ha ligget under, viser at lagmoralen er på topp.

Trolig gleder de tre poengene langt mer enn spillet Lofoten leverte. For det var langt mellom høydepunktene. Banespillet var svakt, pasningsfeilene dominerte og de store sjansene uteble. Men kanskje det som kjennetegner et topplag fremfor noe annet, er poengfangst på dårlige dager.
- Dette var en viktig seier for oss. Vi spilte ikke helt bra fotball, men alle la ned en god jobb. Det var tydelig at dem ønsket å vinne, smiler trener Ignac Tepszics.

Kampens mest absurde hendelse var det Lofoten-keeper Espen Bendiksen som sto for. Sisteskansen sendte Lofoten i ledelsen på et utspill. Ballen gikk langt og motstanderens keeper feilberegnet spretten, hvilket medførte at ballen gikk over han og i mål.
- Det er mitt første mål noen sinne. Det føltes spesielt. Der og da håpet jeg at det skulle bli kampens eneste scoring, gliser keeperkjempen.

Kampfakta:

Tverlandet – Lofoten 3-4 (1-1)

3. divisjon, HÅNO, Tverlandet kunstgress, lørdag.

Mål: 0-1 Espen Bendiksen (31), 1-1 Jørgen Dyngvold (32), 2-1 Dyngvold (47), 2-2 Sigve Lied Edvardsen (str.82), 2-3 Espen Celius (86), 2-4 Ulf Kielland (89), 3-4 Andreas Knutzen (90).

Dommer: Remi Strand, Nordstranda.

Gult kort: Håvard Jeremiassen, Kim Håvard Simonsen, Adrian Mendis, Andreas Breivik, Tverlandet, Bjørn Skog, Christian Horn, Christian Holst, Lofoten.

Tilskuere: ca. 70.

Artikkeltags