Vill debut på EM-bølgene

DELTAR I SURFE EM: 13 åringene Anker Olsen Frantzen (foran) og Lars Alok Benjaminsen fra Ballstad, debuterte mandag på EM bølgene i Azorene. Alle foto: Privat

DELTAR I SURFE EM: 13 åringene Anker Olsen Frantzen (foran) og Lars Alok Benjaminsen fra Ballstad, debuterte mandag på EM bølgene i Azorene. Alle foto: Privat

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Trettenåringene Lars Alok Benjaminsen og Anker Olsen Frantzen fra Ballstad fikk smake på saltvannet under junior EM på Azorene.

DEL

AZORENE: Under svært krevende forhold med sterk pålandsvind og store bølger, fikk ungguttene det tøft da de møtte sterke surfere fra Tyskland og England i sitt heat.

– Det var skikkelig krevende i dag, og selv om vi ikke lyktes på bølgene, er vi fornøyde med å ha debutert i surf EM, sier Lars og Anker på telefon fra Azorene mandag kveld.

– Litt skummelt

Ungguttene forteller at de var skikkelig nervøse før start.

– Det var litt skummelt og vi var nervøse. Vi ble skikkelig vasket der ute i dag, og måtte dukke under hele tiden.

Lars og Anker endte på tredje og fjerdeplass i sitt heat, der guttene fra Tyskland og England tok seg videre.

Alt håp er likevel ikke ute for avansement, ettersom man kan komme seg videre via et såkalt «repeatheat». Når dette går, er ennå ikke fastsatt.

– Vill dag på bølgene

Ankers pappa, Tommy Olsen, syns guttene besto ilddåpen i EM bølgene med glans.

– Det var en skikkelig villmannsdag på bølgene i deg, og jeg syns de taklet svært vanskelige forhold på en god måte. Plutselig var det alvor, og jeg syns det var en seier bare å komme seg ut i dag, sier Tommy.

Han forteller videre at det var litt skuffelse å spore etter konkurransen.

– Vi gikk og frisurfet litt etter konkurransen for at guttene skulle få riste av seg skuffelsen, og nå er humøret på topp igjen, melder Tommy.

Fornøyd trener

Lars og Anker har trent frem mot mesterskapet på bølgene på Unstad sammen med sin sørafrikanske trener Shannon Russel Einslie, og coachen var også fornøyd med sine elever.

– Det er vanskelig å skulle prestere i 20 minutter under slike forhold som det var i dag, og jeg gir maks score til guttene for at de taklet de store bølgene. Jeg er stolt over prestasjonen, sier trener Einslie.

Står på videre

I konkurransen har man 20 minutter til rådighet, der de to beste bølgene teller. Maks score er 20 poeng.

Lars fikk poengsummen 1,43 poeng, mens Anker havnet på 0,83 poeng. Dylan Groen fra Tyskland vant heatet med poengsummen 8,66, mens engelskmannen Stanley Norman ble toer med 3,43 poeng.

– Det er mange gode surfere her, og de gir oss inspirasjon til å stå på videre, fastslår Lars og Anker etter sin EM debut.

– Jeg er glad jeg bor i Lofoten for der er bølgene mye bedre, og så er det litt lite sênoritas her nede, ler EM debutanten Anker.

Artikkeltags