Lokalbefolkningen har mobilisert - nå blir det endelig kunstgress!

KLART: I denne populære ballbingen vil det snart komme nytt kunstgress.

KLART: I denne populære ballbingen vil det snart komme nytt kunstgress. Foto:

Takket være befolkningen og bedrifter i Strauman vil det nå bli kunstgress å spille på i ballbingen i Sydalen.

DEL

Det var i februar at styret i Strauman idrettslag vedtok å kjøpe inn nytt kunstgress til ballbingen. Kostnaden med innkjøp og legging av gresset ble da anslått til rundt 120 000 kroner.

- Nå har bygdas befolkning og bedrifter mobilisert og vi har i skrivende stund hentet inn over kr 75 000. Det betyr at vi går i gang med bestillingen selv om ikke alle tilskuddssøknader er behandlet enda, opplyser Kenneth Greger-Pettersen i idrettslaget.

- Det er imponerende hvordan folk har mobilisert. Etter å ha skaffet støtte fra noen sponsorer i bunn, klarte vi å samle inn over 40 000 på 24 timer gjennom Vipps og nye bedriftsponsorat.

Vil oppgradere mer

Målet er nå å få fullfinansiert prosjektet med sponsorer og støttemidler, uten at det går ut over idrettslagets økonomi. Nå gjenstår det altså 45 000 kroner.

- Ballbingen ligger ved Strauman oppvekstsenter og brukes både i kroppsøving og i friminuttene i skoletiden. Vi håper derfor også kommunen kan være med å støtte denne oppgraderingen av uteområdet, sier Greger-Pettersen.

Når dekket i ballbingen er fullfinansiert, vil idrettslaget rette fokuset mot oppgradering av resten av idrettsanleggene i området - eksempelvis lysløypa og idrettsplassen.

- Vi har befolkningsvekst i Strauman, så det er viktig å videreutviklet tilbudene i bygda både for unge og voksne, avslutter Greger-Pettersen.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken