Gå til sidens hovedinnhold

10 millioner ser Lofoten i Sør-Korea

Artikkelen er over 16 år gammel

Om kort tid vil sør-koreansk fjernsyn sende to program fra Norge. Lofoten får trolig mest oppmerksomhet i de to programmene.

john-arne storhaug

Fra 10. mai til midten av forrige uke reiste et team fra Ulsan Munhwa Broadcating Corporation rundt i Norge.

- Vi vil vise frem Norge fordi Norge driver fangst av hval. Men vi lager også en dokumentar om hvalfangstens utvikling i verden, sier senior producer, Lee Young-Hoon.

Normalt når selskapet som står bak TV-produksjonene, frem til cirka 10 millioner av Sør-Koreas 40 millioner. Det er ekstra stor interesse i disse dager, skal vi tro daglig leder i Høge Nord-Alliansen, Rune Frøvik:

- Årsmøtet i Den Internasjonale Hvalfangstkommisjonen, IWC, går i nettopp Ulsan 20. - 24. juni. Sør-Korea har signalisert at landet ønsker å gjenoppta fangsten av vågehval etter at de i noen år har tatt ett hundre dyr som bifangst. Koreanerne har lang tradisjon på å spise både kjøtt og spekk, sier Frøvik til Lofotposten.

MBC, som er forkortelsen for TV-selskapet, har snakket med hvalfangstkommisær Karsten Klepsvik, professor Lars Walløe, leder for Natur & Ungdom, Ane Hansdottir Kismul, veterinær Egil Ole Øen, nestlederen i Norges Småkvalfangerlag, Bjørn Hugo Bendiksen og hans bror, Lars som er «menig» fanger, samt generalsekretær Christina Lockier i Den Nordøst-Atlantiske Hvalfangstkommisjoen, Nammco.

Mer om denne saken i papirutgaven