20 mill til bredbånd på Vestvågøy

Næringskonsulent Karl Erik Nystad i Vestvågøy kommune.

Næringskonsulent Karl Erik Nystad i Vestvågøy kommune. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå blir det bredbåndsutbygging i Vestvågøy.

DEL

Bredbåndsutbyggingen vil om kort tid skyte fart i Vestvågøy. Det er klart etter at kommunen nå får 19,7 millioner kroner av Post- og teletilsynet.

– Vi har fått på kronen det vi søkte om, slik at vi er svært, svært fornøyd, sier næringskonsulent i Vestvågøy kommune, Karl Erik Nystad.

Dermed blir det om ikke så altfor lenge bygd ut fiber i følgende områder:

1. Mellom Gravdal og Ballstad, samt Ballstadlandet.

2. Strekningen mellom Fygle og Mortsund.

– Nå må vi begynne å prosjektere utbyggingen. Så må vi ha saken ut på anbud for å finne en utbygger. Jeg vet ikke hvor raskt dette vil gå, men jeg vil ikke tro vi er i gang med utbygging før utpå nyåret, sier han.

I forkant av at kommunen i sommer sendte søknad om utbygging, ble det gjennomført en kartlegging av hvilke områder som har ingen eller dårlig dekning. Det ble også gjennomført en lokal høring for å undersøke interessen hos lokalbefolkningen og næringsliv.

Den var overveldende og en rekke grendelag, velforeninger og bedrifter meldte seg villige til å bidra.

Disse foreløpige avtalene med kommunen, vil parallelt med at utbyggingen legges på anbud, konkretiseres og formaliseres.

Nystad mener det nettopp er de frivillige iver etter å bidra, som gjorde at søknaden gikk gjennom.

– Vi hadde et håp om å nå gjennom. Men da vi så at det var søkt om over 700 millioner kroner og det bare var 160 millioner kroner til fordeling, hadde vi ikke den store trua lenger. Slik at vi er positivt overrasket og tror vi nådde gjennom fordi grendelag og bedrifter stiller opp, sier han.

Nordland fylke er den store vinneren, i dette som er den første tildelingen av offentlige midler til bredbåndsutbygging. Tildelingen gjøres altså av Post- og teletilsynet, da etter at hver enkelt fylkeskommune har mottatt søknader og prioritert prosjekter.

Nordland søkte om mest – og fikk mest; Det ble søkt om i alt 131.350.300 kroner til 13 prosjekter. Fire ble innvilget og det blir til disse utbetalt 49.113.540 kroner.

Artikkeltags