Gå til sidens hovedinnhold

5,4 millioner til konsulenter

Artikkelen er over 13 år gammel

Hjelp utenfra verdsettes i Vestvågøy.

Vestvågøy kommune brukte fire ganger mer på konsulenttjenester enn de øvrige Lofot-kommunene til sammen i fjor.

5,1 millioner kroner brukte Vestvågøy i fjor. Vågan bruke 734.000 kroner, Flakstad 352.000 og Røst 19.000 kroner. Tallene har vi hentet fra Statistisk sentralbyrå, der Moskenes og Værøy ikke er registrert med kjøp av konsulenttjenester.

En del konsulenttjenestene er knyttet til it-samarbeidet Vestvågøy har med Hadsel kommune. Ifølge økonomisjefen i Vestvågøy, Villy Angelsen, vil en del av utgiftene bli refundert gjennom tilskudd fra staten.

Vestvågøy har dessuten innført nytt saksbehandlersystem som har kostet nærmere en million, og utløst behov for konsulentkjøp.

Innenfor barnevernet har kommunen kjøpt advokattjenester for nærmere 300.000 kroner. Kommunen har engasjert Asplan Viak for å undersøke barnehagedriften, mens konsulentfirma Agenda har gjennomført en undersøkelse av Vestvågøy-skolene.

- - 2006 var nærmest et unntaksår, sier økonomisjef Villy Angelsen og viser til at kommunen i 2004 kjøpte tjenester for 1,6 millioner kroner.

- Fjorårets tall er knyttet til en del større investeringer, og skjer på områder der kommunen selv ikke har kompetanse. Dessuten er staben redusert med 20 årsverk de siste seks årene, og mesteparten innenfor administrasjonen. Da er vi avhengig av å kjøpe tjenester, sier Angelsen.