Alpinvei på vei!

Formannskapet bestemte mandag ettermiddag at de godkjenner avtalen mellom Einar Berg og Stig Arne Albertsen og Vågan kommune.

Formannskapet bestemte mandag ettermiddag at de godkjenner avtalen mellom Einar Berg og Stig Arne Albertsen og Vågan kommune. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Veibygginga til Kongstind alpinsenter kan starte allerede til høsten. Grunneier og kommunen er blitt enige. Tror du veien kommer nå?

DEL

Einar Berg og Stig Arne Albertsen i Cuba eiendom hadde 3. juli et møte med ordfører Eivind Holst og opposisjonsleder Hugo Bjørnstad. I dette møtet ble det klart at de to partene har bestemt seg for å se veispørsmålet og bygging på Kuba som to adskilte ting. Formannskapet i Vågan godkjente mandag tilleggsavtalen som ble laget i dette møtet hvor det blant annet står følgende:

- Bygging av vei til alpinbakke kan derfor starte opp umiddelbart, og uavhengig av departementets avgjørelse vedrørende Kystverkets innsigelse.

Ordfører Eivind Holst bekrefter at dette betyr at det ikke lenger ligger noen klausuler som hindrer bygging av veien til alpinbakken.

Kystverkets innsigelse gjelder området Kjeøyskjæret på Kuba hvor Cuba eiendom ønsker å bygge leilighetsbygg. I intensjonsavtalen fra i fjor vår var det et vilkår for at kommunen skulle få bygge vei til alpinbakken over Einar Bergs grunn at kommunen lot Cuba eiendom bygge leilighetsbygg på Kjeøyskjæret. Dette vilkåret tas nå ut med den nye avtalen.

Rådmann Tommy Stensvik sier det nå kan bli oppstart på veiarbeidet allerede til høsten.

- Om alt ligger til rette med entreprenøren, så ser jeg for meg en kjapp oppstart, sier han.

Tror du veien kommer nå?

Artikkeltags