Anker og Lars Surfer mot EM

Em-klare: Sørafrikanske Shannon Russel Einslie (i midten), coacher surfejuniorene Lars Alok Benjaminsen t.h. og Anker Olsen t.v.

Em-klare: Sørafrikanske Shannon Russel Einslie (i midten), coacher surfejuniorene Lars Alok Benjaminsen t.h. og Anker Olsen t.v. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Trettenåringene Anker Olsen og Lars Alok Benjaminsen fra Vestvågøy, lader opp til EM i surfing med juniorlandslagstrener fra Sør-Afrika.

DEL

Ungguttene startet denne uken oppkjøringen til surf EM for juniorer som går av stabelen på øya Fuerteventura på Kanariøyene 14.–21. september.

– Det blir litt skummelt, men vi gleder oss kjempemasse, forteller Anker og Lars, som begge har tre NM deltakelser bak seg.

Adrenalinkick

Anker startet med surfing i 3–4 års alderen, og er kjempeglad for at han har fått kameraten Lars med seg på bølgene de siste seks årene.

– Nå er vi to som kan trene sammen, men vi kunne godt ha vært flere, sier Anker, og utfordrer andre til å prøve surfing.

– Adrenalinkicket man får når man kommer seg på den perfekte bølgen er ubeskrivelig. Det må bare oppleves, enes Anker og Lars om.

– Kjempeheldige

Som coach frem mot mesterskapet, har Anker og Lars som er de eneste utøverne fra Nord-Norge som reiser til EM, sikret seg solid coaching gjennom sørafrikaneren Shannon Russel Einslie.

Shannon har blant annet coachet de beste juniorene i Sør-Afrika, og surfejuniorene på Unstad er henrykt over å få en proff trener frem mot europamesterskapet.

– Det er veldig bra og artig å ha Shannon til trener. Ja vi er kjempeheldige, fastslår surfetalentene.

Best i Norge

Trener Shannon Russel Einslie som kommer fra surfestedet Jeffreys Bay i Sør-Afrika, er imponert over hva guttene har plukket opp selv innen surfing, og syns det er flott at han får anledning til å coache de to unge surfetalentene.

– Jeg liker det jeg har sett av surfing fra Anker og Lars, og de er sannsynligvis de to beste juniorene i Norge, sier Shannon, men minner samtidig på at de møter sterk konkurranse i EM.

– Surfing er en ny sport i Norge, og Lars og Anker kommer til å møte mange sterke konkurrenter i EM. Guttene har potensiell for å bli bedre, og vil de det selv, kan de bli veldig gode. På EM får de se og føle på nivået, så dette tror jeg kommer til å bli en god erfaring og opplevelse, fastslår Shannon.

Elsker Unstad

I tillegg til å trene EM-guttene tre dager i uken, jobber Shannon som surfeinstruktør på surfecampingen på Unstad. Stedet han har forelsket seg i.

– Jeg visste ikke at det fantes bølger her, og da jeg hørte om det, tenkte jeg at bølger i kalde Norge kom jeg aldri til å reise til. Nå er jeg her for tredje gang, og elsker fjellene, ekstremværet og de gode bølgene her på Unstad. Og så er det ikke hai her, ler surfecoachen Shannon.

Artikkeltags