Årets servicehelt<br/>i Lofoten

Fans of good service, står det på diplomet som Åge Larsen fikk da han ble Lofotens første servicehelt.

Fans of good service, står det på diplomet som Åge Larsen fikk da han ble Lofotens første servicehelt. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Lørdag ble årets servicehelt for første gang kåret i Lofoten.

DEL

Åge Larsen (56) er servicehelten over alle i Lofoten. I helga fikk han sin belønning.
Men det var slett ingen selvfølge. For i 1988 holdt det på å gå riktig ille for den korrekte, men også slagferdige servitøren og hovmesteren. En kollega hadde lenge sett at Åge slet i hverdagen.
– Nå peller du deg til legen! var den vennskapelige ordren han fikk. Et galopperende hjerte var svært urolig inne i brystkassen.
Åge Larsen måtte så kjapt som mulig få nytt hjerte.
– Jeg var heldig. Men det hele gikk så fort at jeg ikke rakk å tenke så mye over situasjonen, sier Åge Larsen til Lofotposten.
I de 25 årene som har gått siden transplantasjonen, har Åge – ifølge ham selv – hatt ei grei helse. Men da noen ymtet frempå om at han skulle til Oslo i helga, var han kontant:
– Er du gal! Jeg har så mye å gjøre på arbeid at det ikke kommer på tale, sa han. Dermed måtte HSMAI, som forestår utdelingen, finne på noe annet. Totalt uvitende oppdaget bøfjerdingen at ekstra mange dukket opp på arbeidsplassen, Nyvågar Rorbuhotell, lørdag formiddag. Blant andre hadde reiselivssjefen i Lofoten, Elisabeth Dreyer, noe ekstra med seg:
– Åge, du er kåret til Lofotens første servicehelt. I det ligger at du yter over det som er forventet. At det måtte bli deg, skjønte vi etter hvert; ditt navn dukket opp i og utenfor Vågan. Ja, hvem ellers kunne det bli, sa Elisabeth Dreyer da hun, regiondirektør Ragnar Palsson i Classic Norway of Lofoten, sjefen på Nyvågar, Siri Esperø, hennes kollega på Henningsvær Bryggehotell, Linda Karlsen og en del av personellet på Nyvågar troppet opp. Ingen har vært Nyvågar mer tro enn nettopp ham. Han var med de to første årene, før han dro til Norefjell og Brønnøysund. Men han var kjapt tilbake i Lofoten og har vært på Nyvågar uavbrutt i 10 år.
– Hva er spesielt med gjester? – Jeg forventer ingen ting av gjestene. Når det gjelder meg selv, legger jeg igjen full tjeneste med det jeg har. Det er derfor vi prøver å få godt betalt, ler han.

Artikkeltags