Lofotprodukt har for andre år på rad lyst ut sitt utdanningsstipend for videregående utdanning. Dette innebærer 10.000 kroner per bestått år med videregående utdanning etter at søknaden er innvilget, fadderordning, sommerjobb og besøk på bedriftens fabrikk på Storeidøya utenfor Leknes.

I år kjempet ti ungdommer om å få stipendet. Tobias Kristoffer Kristoffersen (17) trakk det lengste strået. Han vet hva han vil.

- Det er aktuelt for meg å begynne med fiskeri. Jeg har prøvd det ut, slik at tilbudet herfra passer meg perfekt; fadderordning og opplæring, sier han og smiler.

Pengene kommer også godt med.

- 10.000 kroner er fint. Da blir det nytt hyr og tresko, sier han.

17-åringen fra Nord-Borge på Vestvågøy går vg2 fiske og fangst. Målet er å få tatt kystskippersertifikatet før han er ferdig. Deretter er håpet en lærlingplass.

- Jeg ønsker meg plass på en kystnotbåt og håper det ordner seg, sier han.

Lofotprodukt ved økonomisjef Jim Hammer og prosjektleder Kristel Pedersen er fornøye med årets søkere og ikke minst årets vinner.

- Tobias var en av søkerne i fjor og han var til intervju da også. Slik at han var litt på radaren vår. I år hadde han jobbet mer med søknaden og han har bare gode referanser, sier Hammer.

Lofotprodukts utdanningsstipend er for ungdom mellom 15 og 17 år, som ønsker seg en karriere innen fiskeri- og sjømatnæringen. Pedersen forteller at stipendet kommer til å bli lyst ut også neste år.