Barneskolen flyttes ut av sentrum

Om noen få år kan epoken med barneskole i Rekøyveien være historie.

Om noen få år kan epoken med barneskole i Rekøyveien være historie. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Barneskoletomten i Kabelvåg skal forlates og erstattes av ny tomt med ny skole.

DEL

Den trange tomten og gamle bygg som inneholder barneskolen i Kabelvåg sentrum, har i mange år voldt både skoleledelse, elever, lærere og andre ansatte bry.

Man har lenge ventet på noe nytt, og ikke minst noe bedre etter at man så hvor flott nye Svolvær skole ble, og hvor fint renoveringen og tilbygget til Laukvik oppvekstsenter ble.

Kabelvågsamfunnets medlemmer i kommunestyret mandag var derfor mer enn ivrige til å snakke skolens interessesfære, da saken om hvor man skal bygge ny barneskole var oppe til sluttbehandling.

Og vedtaket ble da også enstemmig, noe som betyr at den nye barneskolen skal bygges i Ungdomsskoleveien ved siden av dagens ungdomsskolebygg. Men når skolen skal bygges, og i hvilket utførelse, er ennå ikke vedtatt.

To alternativer

Nå skal det utredes to alternativer for en samlet grunnskole på tomten.

Det ene alternativet er å bygge et nytt skolebygg for første til og med syvende klasse, med anslått prislapp 130 millioner.

Mens andre alternativet er å bygge et nytt bygg for første til og med fjerde klasse, og renovere dagens ungdomsskole slik at femte til tiende klasse får plass der, noe som har en usikker prislapp på 90 millioner.

Vågan Eiendom KF skal sørge for at to skisser for nybygg og renovering blir laget innen sommeren neste år, og da framlagt for kommunestyret.

Kun egen krets

Men kommunestyret vedtok også med 20 mot 15 stemmer at det ikke skal utredes et arealprogram for annet enn Kabelvåg skolekrets sitt behov.

Frank Johnsen (Sp) gikk på talerstolen og foreslo dette, og han begrunnet det med at blant annet Henningsvær frykter at de kan miste skolen sin dersom plassbehovet i Kabelvåg prosjekteres utover eget behov, og noen får den glupe ideen å flytte elevene inn til Kabelvåg i framtiden. Vedtaket med 20 mot 15 stemmer setter en stopper for den prosjektideen.

Les også: – Det er vår tur nå!

Artikkeltags