Gå til sidens hovedinnhold

Bil raste nedover mot Mikael (9)

Artikkelen er over 7 år gammel

Rullet i stor fart mot naboens hage.

I 15-tiden torsdag var det dramatikk i Kabelvåg i Lofoten. Plutselig rullet en bil i stor fart fra en garasje og nedover bakken mot nabohuset i Rækøyveien.

På mirakuløst vis klarte bilen å kjøre i en perfekt bane fra garasjen og ned i hagen til naboen. Bilen ungikk trær, busker, jernstenger og annet, og kom unna det hele kun med et punktert hjul. I hagen leker vanligvis Mikael (9) og Daniel (4).

Mikael forteller ivrig til Lofotposten om hendelsen.

- Jeg var inne, også hørte jeg noe som bråka skikkelig ute, sier han.

- Så måtte jeg jo ut døra for å finne ut hva alt dette bråket var! Da så jeg bilen komme i FULL fart ned bakken. Bra jeg og Daniel ikke var ute og lekte da! Daniel var i barnehagen, men han kom hjem rett etterpå.

Daniel på 4 år nikker bekreftende.

- Dette er et under

Lofotposten blir tipset av pappa Paul Arvid Andreassen rett etter hendelsen i 15-tiden, som ringer straks bilen har "parkert" i hagen deres. Dette er for å få hjelp til å finne ut hvem bilen tilhører, og få klarhet i hva som har skjedd. Når Lofotposten møter Andreassen kort tid etter, har også dette løst seg.

- Vi fikk vite at naboen er i syden, og at bilen ble lånt av noen andre, sier Andreassen. Personen som lånte bilen er også på stedet, men ønsker ikke navnet sitt på trykk.

- Jeg parkerte bilen i garasjen, og gikk inn i huset for å ordne det jeg skulle. Senere ble jeg kontaktet av han jeg lånte bilen av som hadde blitt ringt opp i syden på grunn av registreringsnummeret på bilen. Da hadde bilen rulla ut av garasjen og ned bakken. Jeg skjønner heller ikke hva som har skjedd her, men det er jo fantastisk at det har gått så bra, sier vedkommende.

Andreassen er enig.

- Ja, det er et under. Bilen har unngått alt av hindringer, og har kjørt i en perfekt bane fra toppen av bakken. Det ser ut som noen har flyttet den med et helikopter, spøker han.

- Det er fantastisk at eiendommen ikke har fått en skramme, det eneste er det punkterte dekket på bilen. Normalt sett leker ungene i hagen her, så det er et under at dette gikk bra. Jeg er så klart veldig, veldig glad for det.

Etter at det punkterte dekket har blitt byttet, blir bilen kjørt ut fra naboens hus og plassert tilbake på plassen sin i garasjen.

Kommentarer til denne saken