En vesteråling så seg lei på det gule blinkende lyset på taket av isbilen tirsdag kveld. Så oppbrakt ble vedkommende, at han eller hun ringte politiet for å klage.

- Melder mente at dette var sjenerende og misbruk av denne type lys, heter det i politiloggen til Midtre Hålogaland politidistrikt.

Operasjonsleder Randi Fredly opplyser til Lofotposten at politiet ikke foretok seg noe mer i saken.

- Hender det ofte at politiet får henvendelser av denne typen?

- Generelt får vi endel henvendelser vi ikke responderer på, bekrefter Fredly.

Hun sier at ved henvendelser som dreier seg om sjenerende støy som ikke rammer nattero eller helgefreden, hender det at politiet oppfordrer melderne til å selv kontakte de som bråker.

Synes lyset er viktig

Tirsdag var det imidlertid ikke melodien og lyden fra isbilen, men det gule, blinkende lyset på taket som vakte misnøye.

- Det har vi ikke fått noen reaksjoner på tidligere, sier Øyvind Lohne i Den Norske Isbilen AS.

Han er sjef for de rundt 100 kjøretøyene som kjører rundt i landet for å selge is.

- Vår vurdering er at vi ofte har mange barn rundt kjøretøyene våre, og derfor er det viktig at bilister i nærheten blir oppmerksomme på oss. Det handler rett og slett om trafikksikkerhet, sier Lohne.

Han trekker parallellen til søppelbilene som også har gule, blinkende lys.

- Men de har ikke unger rundt bilene sine, de har voksne personer. Det sier litt om hvor viktig det er at isbilen har lys, mener Lohne.

- Er det noen som klager på lyden dere spiller?

- Nei, folk liker oss. Men det hender vi får reaksjoner fra foreldre etter at lyden har vekket ungene. Da passer vi på å ikke forstyrre i dette området på samme tidspunkt neste gang vi er der, forsikrer Lohne.

- Har dere vurdert å skifte melodi?

- Nei, vi har en veldig sterk lyd-merkevare og den tuller vi ikke med. Vi spiller "Glad dans" av Grieg akkurat som tv-programmet "Norge rundt" gjør sier Lohne.

- ...og når dere spiller den betyr det at isbilen er tom for is?

- Hahaha, den har jeg hørt før. Nei, heldigvis har vi ikke så lettlurte unger her i landet, ler Lohne.