En av to norske kunstnere på Lofoten International Art Festival (LIAF), Knut Åsdam, skal stille ut installasjonen DS (Hole, Figure 2) på branntomta etter Kjolestua i Svolvær sentrum.

Det noe uvanlige utstillingsstedet er ett av i alt 14 steder i Svolvær og Kabelvåg som vil være åsted for samtidskunst i alle former og uttrykk fra 6. til 29. september.

- I utgangspunktet er det kuratorene som har trålet områdene for å finne stedene. Vi har deretter kontaktet huseierne for å få tillatelse, sier produsent Berte Ynnesdal i LIAF.

Kuratorene for LIAF 2013 har vært Anne Szefer Karlsen, Bassan El Baroni og Eva Gonzales-Sancho. Knut Åsdam har laget installasjonen for stedet. Brannen etterlot et hull i bakken etter bygningens grunnmurer, og området er inngjerdet.

- Sammen med en skulptur skaper dette en struktur som antyder et dødpunkt, akkurat som områdets nåværende tilstand gjør: På samme tid en bygning og en ruin, heter det i guiden for årets festival.

Åsdams installasjon vil knapt være synlig ved første øyekast, men vil bli synlig etter hvert som publikum nærmer seg. Ifølge guiden er installasjonen "Ukjent og grotesk, en forunderlig blind flekk, en fantasieggende konstruksjon og en subtil, arkitektonisk vanskapning".

Les mer om årets LIAF her