- Dette er en drøm vi har hatt i mange år, forteller Ellingsen.

- Vi startet planleggingen allerede i 2000, og i fjor kjøpte vi seilbåt. En flott 34-foting. Denne båttypen har vært med på mange jordomseilinger, så det er en god og trygg båt, sier han.

Det kan saktens komme godt med, for Ellingsen innrømmer at seilbåterfaringen kunne vært noe bedre.

- Vi er jo begge båtvant, men dette med seilbåt er vel vårt svake punkt. Likevel skal vi ikke av gårde før på sensommeren. Nærmere bestemt 20. august. Vi regner derfor med å få en del mer erfaring enn det vi har til nå, sier han optimistisk.

Kameratene har imidlertid fått prøvd seg. Båten kjøpte de sist sommer, og hjem måtte den jo.

- Vi fikk en liten forsmak i august da vi seilte båten hjem til Røst fra Sandnessjøen. Da var det temmelig ruskete vær, så vi vet litt om hvordan den fungerer. Dessuten vil vi seile den så ofte vi kan for å få treningen. Vi bruker likevel å fleipe med at når vi kommer til Brasil, da kan vi seile, ler han.

Det kan kanskje høres ut som galskap, men de to kameratene tar i aller høyeste grad sikkerheten på alvor.

- Vi har brukt store summer på sikkerhetsutstyr. Både regningsflåter, nødpeilesendere, og sikkerhetsutstyr i det hele tatt. Vi tar opplæringen på båten seriøst, og vi tenker ikke å legge ut på en hasardiøs ferd, men vil ta det med ro og seile etter forholdene. Så det skal nok gå bra, forsikrer han.

Mer om denne saken i papiravisen