Bygger brannstasjon uten å lytte til brannfolkene

Varabrannsjef Roy Charlsen ved Vågan Brannvesen er forundret over at han og de øvrige ansatte ikke blir trukket inn i arbeidet med bygging av ny brannstasjon. 
 Foto: Knut Johansen

Varabrannsjef Roy Charlsen ved Vågan Brannvesen er forundret over at han og de øvrige ansatte ikke blir trukket inn i arbeidet med bygging av ny brannstasjon. Foto: Knut Johansen Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

– Vi er forundret over at vi som ansatte på brannstasjonen ikke er tatt med på råd når ny stasjon planlegges.

DEL

Det er varabrannmester Roy Charlsen som på vegne av de ansatte ved Vågan brann- og feiervesen er oppgitt over det som nå skjer.

– Politikerne har bestemt at vi skal bygge ny stasjon som erstatning for dagens stasjon i Øvreværet. Det har vi ikke protestert mot. Men vi har meldt inn vårt rombehov til Vågan Eiendom KF, og som eiendomsforetaket ikke har tatt hensyn til, sier Roy Charlsen til Lofotposten.

– Hopper Vågan Eiendom KF over den fagkompetansen dere besitter?

– Ja, det kan ikke forstås på annet vis. Jeg mener det er svært viktig at vi i en innledningsfase kan påpeke arbeidsmessige forhold som både Arbeidstilsynet og andre har kommet med pålegg om. En annen sak er at vi har fokus på kreftfaren. Faren kan reduseres til et minimum ved at vi har klare skillelinjer mellom skitne og rene soner. Eksempelvis legger det seg alltid sot på biler og klær ved en brann. Dette er ofte kreftfremkallende partikler, sier varabrannmesteren.

Selv om en sårbarhetsanalyse har slått fast at dagens løsning for Vågans brannstasjon er den beste, på grunn av nærhet til havn, by, flyplass og Lofast, er det besluttet å samle flere enheter i Osan. Charlsen uttrykker stor forbauselse over at en innleid konsulent har laget ei skisse uten at det står hva brannstasjonen skal inneholde.

– Hva skal en stasjon inneholde, hvilke farlige stoffer utsettes vi for og hvilke garderobeforhold legges det opp til, spør Roy Charlsen.

Stasjonen utfører en rekke tjenester som er knyttet til kontroll av brannslokkere og luftfylling i tillegg til at brannfolkene er engasjerte for oppdrag i verkstedindustrien.

Daglig leder i Vågan Eiendom KF, Bjørn-Tore Nergård var ikke tilgjengelig for kommentar, mens brannsjef Svein Christiansen sier:

– Eiendomsforetaket er i gang med første konsept. Etter hvert vil andre bli trukket inn i prosessen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken