Gå til sidens hovedinnhold

Cruiser med vinden

Artikkelen er over 8 år gammel

Med sine fem master og en seilføring på 2400 kvadratmeter er «Club Med 2» det mest spesielle cruiseskipet som besøker Lofoten. BLI MED OM BORD!

«Club Med 2» er 187 meter lang og har en bruttotonnasje på 14.983. Skipet er bygget i 1996. Det som gjør «Club Med 2» så spesielt er at det er bygget som et seilskap med fem master som stikker 80 meter over havet. Det er totalt 17 seil med en flate på 2400 kvadratmeter. "Club Med 2" er et av de største i sitt slag i verden.
Skipet har vært i Lofoten en gang før i sommer, men lå da for anker i Buksnesfjorden.

Ingen problemer
Lørdag morgen klappet skipet til kai i Leknes havn.
-Skipet er veldig manøverbart og det var ingen problemer med å komme til kai. Det er første gang jeg er los om bord i et seilskip så dette er litt gøy, sier statslos Roger Reinholdtsen som tok skipet til kai. Han skal være med til Molde.
-Kapteinen har vært om bord i 19 år så han kjenner henne ut og inn, legger losen til.
Agent Wilhelm Jørgensen tok Lofotposten med om bord, og vi ble tatt godt imot av staff captain på «Club Med 2».
-Vi har plass til 386 gjester om bord og i dag har vi 346. Det er i all hovedsak franskspråklige gjester vi har med på denne turen som startet i Bodø på fredag og ender i Stavanger om en uke, sier staff captainen som sier de har 175 lugarer og 11 suiter om bord.Det er et mannskap på 210 om bord.

Motor og seil
Han forteller at de heiser seil så snart de har mulighet til det, og alt er automatisert og styres fra brua.
-Vi bruker både seil og motor og går med 12 knops fart, sier han.
-Vi har stabilisatorer så båten går helt rett i vanne, legger han til. Han legger ikke skjul på gjestene er oppspilte når seilene går opp for første gang, forteller han.

Da Lofotposten kommer om bord litt før klokken åtte er gjestene i gang med frokosten i de to restaurantene om bord. Det er flere barer og to bassengområder. Det er stilfullt om bord, men ikke den prangende luksusen som det er på nyere skip. Det er god plass om bord og mannskapet er veldig tilstede hele tiden.

Skipet har også et eget sportsdekk som de legger ut akterut. Derfra kan gjestene drive med vannscootere, padling, seiling og dykking. Skipet gikk fra Bodø i natt og var utenfor Lofotodden før det gikk til Leknes havn.
Fem busser skulle ta gjestene ut på utflukt og skipet skulle etter planen forlate Leknes havn klokken 18.00 lørdag og Molde er neste stopp.

Ved å klikke på linkene under kan du se hvordan det er på andre cruiseskip som har gjestet Lofoten.

BLI MED OM BORD I "COSTA PASIFICA"

BLI MED OM BORD I "BRILLIANCE OF THE SEAS

BLI MED OM BORD I "COSTA LUMINOSA

BLI MED OM BORD I "CROWN PRINCESS"

Kommentarer til denne saken