Gå til sidens hovedinnhold

Denne «snøhaugen» fikk bot

Artikkelen er over 7 år gammel

Mandag var politiet rundt i Svolvær og jaktet parkeringssyndere, og en personbil som har stått nedsnødd lenge, fikk bot.

Snøfall og stor trafikk tilsier at folk må parkere klokt i bygatene i Svolvær, og flytte bilene sine slik at de ikke hindrer snøryddingen, sier overbetjent Gunnar Arne Disington ved Svolvær politistasjon til Lofotposten mandag ettermiddag.

Han viser til at selv om man står lovlig parkert, så betyr ikke det nødvendigvis at man bare skal la kjøretøyet stå der når man er i veien for brøytingen.

– I denne travle adventstida må man parkere klokt, ikke bare lovlig.

– Vi har mange eksempler på uklok parkering i bygatene, og det ber vi om en holdningsendring på.

I Storgata i Svolvær har en personbil stått nedsnødd i et par uker minst, og eieren har ikke måket den.

Mandag skrapet politiet snøen vekk fra deler av frontvinduet på den nedsnødde bilen, og kvitterte med å stikke en parkeringsbot inn under vindusviskeren.

Bilen vistes ikke i snøfonna, og politiet skrapet først bakruta, siden bilen sto i feil kjøreretning i Storgata, og delvis oppe på fortauet.

– Vi har ikke fått klager fra kommunen på uklok parkering, men har ved selvsyn sett en hel del av dette i bygatene, og nå vil vi ha ei holdsningsendring fra både nærings- og persontrafikken i Svolvær, sier Disington.

Det var flere som fikk parkeringsbot i Svolvær mandag, da politiet gjorde «hele byen utrygg».

Kommentarer til denne saken