Det blir Alternativ Jul

Olav Nilsen er veldig glad for at Sovleig Utvik og hennes familie vil videreføre tradisjonen med Alternativ jul. 
 Foto: Kai Nikolaisen

Olav Nilsen er veldig glad for at Sovleig Utvik og hennes familie vil videreføre tradisjonen med Alternativ jul. Foto: Kai Nikolaisen Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Solveig Utvik og hennes familie har bestemt seg for å videreføre Alternativ Jul etter at Olav og Eli Nilsen måtte slutte.

DEL

Lofotposten skrev tidligere i høst at etter ti år med Alternativ Jul så hadde Eli og Olav Nilsen sett seg nødt til å avlyse årets Alternativ Jul.

Alternativ Jul er et tilbud til de som sitter alene julekvelden og ønsker å ha noen å feier dagen sammen med.

Nå viser det seg at det likevel blir Alternativ Jul.

Solveig Utvik syntes det var trist at et så fint tilbud ble borte.

–Jeg tok en runde med familien min og vi ble enige om at vi forsøker dette i år. Dermed blir det Alternativ Jul også i år, sier Solveig Utvik.

–Det var tungt å slutte med Alternativ Jul og jeg ble så glad når Solveig og hennes familie vil videreføre denne tradisjonen, sier Olav Nilsen som er bortreist i jula, men vil hjelpe til med forberedelsen.

Alternativ Jul blir holdt på Psykiatrisk Dagsenter i Meierigården på Leknes om kvelden julaften.

–Det blir litt feil å kalle det alternativ jul for dette blir en tradisjonell julefeiring med julemiddag, kaffe kaker, julesang og kanskje gang rundt juletreet. Alle som av en eller annen grunn sitter alene julekvelden er hjertelig velkommen til å være med, sier Solveig Utvik.

Det er plass til rundt 15 stykker i lokalet som blir julepyntet.

–Vi må ha påmelding innen 20. desember og det er først til mølla prinsippet som gjelder. Påmelding kan skje til meg eller til Olav Nilsen, sier Solveig Utvik.

–Vi regner med å starte feiringen klokken 18.00 og så holder vi på en stund ut over, legger hun til.

Tidligere år har arrangementet vært gratis og det håper Solveig at det skal bli i år og.

–Kommunen sa straks ja til å låne oss lokalene helt gratis. Jeg håper at bedrifter og organisasjoner kan gi et lite bidrag, sier Utvik.

–Tidligere år har vi fått masse støtte og det er jeg sikker på at dere vil få i år og. Den gleden som de som kommer viser er helt ubetalelig, slår Olav Nilsen fast.

Artikkeltags