Kristian Lennertsen har gjort alt klart for å kalle opp veien han har bygd etter sitt musikalske idol. Veiskiltet er kjøpt i rockelegendens fødeby Tupelo, og satt opp i Jusneset i Flakstad kommune.

– Mange liker veinavnet. Jeg har stort sett bare fått positive reaksjoner, sier Lennertsen.

Språkrådet ikke fornøyd

Men Språkrådet synes slett ikke at «Thats all right» at utbyggeren i Jusneset på Ramberg kaller opp veien etter Elvis. Ifølge Språkrådet bør veinavn har lokal tilknytning. Så vidt rådet kjenner til, mangler denne tilknytningen mellom Ramberg og Elvis Aron Presley.

– Vi kan ikke tilrå skrivemåten Elvis Presleys vei. Grunnen er at vi mener at Elvis Presley ikke har en spesiell tilknytning til dette stedet. Vi vil tilrå at kommunen finner et annet navn i stedet, som har en større lokal forankring til stedet. Det kan gjerne være et lokalt stedsnavn, skriver Språkrådet i sin anbefaling til skrivemåter av veinavn i Flakstad.

– Det er en anbefaling fra Språkrådet, ikke et forbud, mot mitt navnevalg. sier Kristian Lennertsen.

Amerikansk skilt

Han ser ingen grunn til å følge tilrådningen. Elvis Presley er det musikalske idolet. Lennertsen har besøkt Elvis sitt hjem Graceland og fødebyen Tupelo.

Der kjøpte han skiltet som ved hjelp av klipp og lim markerer at rockekongen er «Always on my mind» på Ramberg.

– Navnevalget gir litt ekstra oppmerksomhet til området. Jeg ringte et firma som har kjøpt hyttetomt og spurte hva de mente om navnevalget. De synes Elvis Presleys vei er flott. Mye bedre enn et kjedelig navn som knapt noen legger merke til, sier Lennertsen.

Han har opparbeidet et område på nordsiden av Ramberg til bygging av primært fritidsboliger, men også helårsboliger dersom noen ønsker. To tomter er solgt. Til våren skal området stå klart med strøm, vann og kloakk.

"My Way"

Veien han har bygd er «My way», Lennertsen har selv finansiert den.

– Når dette er en privat vei, bør jeg få kalle den hva jeg vil. En god del folk går tur langs veien. Veiskiltet må være et av de mest fotograferte i Lofoten.

– Du er ikke redd for at boligområdet blir “In the Ghetto” på folkemunne?

– Det tror jeg ikke. De som bygger her kan jo kalle området for Graceland ...

Ut på høring

Elvis sin fanklubb i Norge, Flaming Star, kjenner ikke til andre veier i Norge som er oppkalt etter artisten som har vært død i nesten 36 år.

Det er kommunestyret som skal avgjøre valget av veinavn. Det siste året har lag, foreninger og innbyggere kommet med forslag. Nå sendes Språkrådets anbefalinger ut på høring med frist 30. august.

– Vi får se hva folk mener om Elvis Presleys vei når saken sendes ut på høring, sier ordfører Stein Iversen.

Han har ingen sterke meninger om veinavnet bør «Return to sender» med avslag.

– Jeg registrerer at Språkrådet anbefaler et lokalt navn, sier Iversen.