Dom i YouTube-saken

Retten ser på videoen som ble lagt ut på You Tube. Fra venstre aktor Knut Inge Myklebust, meddommer Pål Klæth, dommerfullmekitg Audgunn Syse, meddommer Irene marie Johansen, advokat Signe Hansen og advokat Olav Farstad.

Retten ser på videoen som ble lagt ut på You Tube. Fra venstre aktor Knut Inge Myklebust, meddommer Pål Klæth, dommerfullmekitg Audgunn Syse, meddommer Irene marie Johansen, advokat Signe Hansen og advokat Olav Farstad. Foto:

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

De to ungdommene fra Vestvågøy og Hadsel ble i Lofoten tingrett dømt til 21 og 15 dagers betinget fengsel i den såkalte You Tube-saken.

DEL

De to ungdommene sto i retten tiltalt for å ha slått ned en tysk mann i Gjerstadbrekka i juli 2007. Overfallet ble filmet med mobilkamera og lagt ut på YouTube.

Dommen fra tingretten var enstemmig. 18-åringen er dømt til 21 dager fengsel og en ubetinget bot på 5000 kroner. Fullbyrdelsen av straffen utsettes med en prøvetid på to år. 17-åringen er idømt 15 dagers fengsel og en ubetinget bot på 6000 kroner. Fullbyrdelsen av straffen utsettes med en prøvetid på to år.

De to må også betale en erstatning til den tyske mannen på 350 kroner.

Aktor politifullmektig Knut Inge Myklebust la i retten i forrige uke ned påstand om to måneders ubetinget fengsel for begge ungdommene på 17 og 18 år.

I tiltalen het det at de to slo den tyske mannen, som var på arbeidsoppdrag i Lofoten, i ansiktet med knyttet hånd, tok tak i han og lempet han over et autovern.

De to ungdommene fra Vestvågøy og Hadsel var tiltalt etter straffelovens paragraf 228 for under særdeles skjerpende omstendigheter å ha utøvet vold mot en annen. Under rettssaken beklaget begge det som hadde skjedd.

Artikkeltags