Facebookgruppe varslet om politi, ambulanse og likbil på navngitt adresse

KASTET UT: Keven Flage (t.v.) og Kim Jørgen Karlsen kastet ut en bruker som gikk vel langt i varsling av blålysetater og likbiler.

KASTET UT: Keven Flage (t.v.) og Kim Jørgen Karlsen kastet ut en bruker som gikk vel langt i varsling av blålysetater og likbiler. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå har Facebook-administratorene skværet opp med politiet.

DEL

HARSTAD/MYRE (Nordlys.no): Tidligere denne uka tvitret politiet i Midtre Hålogaland at de ønsket at ei Facebook-gruppe i Vesterålen tenkte seg om to ganger før de la ut opplysninger om deres ferdsel i regionen.

– Facebook-varslinger vanskeliggjør politiets jobb

Farlig kjøring

Nå har administratorene på gruppa vært i kontakt med politiet, og de etterkommed nå deres krav. Blant annet ble det slettet et innlegg som ifølge Kim Jørgen Karlsen var langt over streken, skriver nordlys.no.

– Politiet har ingenting i mot at vi varsler det som skjer i trafikken, men det er mye annet som ikke hører hjemme på gruppa. Blant annet slettet jeg et innlegg om at det befant seg både politi, ambulanse, og en likbil på en navngitt adresse, sier Karlsen.

Krav

Administratoren tok kontakt med vedkommede som hadde publisert innlegget og advarte han om at slikt ikke ville bli tolerert i framtida.

– Men han begynte å bli stor i kjeften, så jeg valgte å fjerne han fra gruppa ettersom han ikke etterkom kravet. Det vil vi komme til å gjøre også med andre som ikke følger retningslinjene, sier han.

Karlsen sier at de ikke er interessert i at folk varsler om promillekontroll, eller andre meldinger som fremmer farlig kjøring.

– Det gjelder å spille på lag med politiet. Vi ønsker ikke å vanskeliggjøre arbeidet de gjør for å bevare ro og orden.

Artikkeltags