- Fiskeriministeren driver utpressing

Fiskeriminister Helga Pedersen.

Fiskeriminister Helga Pedersen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Lederen i Naturvernforbundet åpnet landsmøtet i Bergen fredag med et kraftig angrep på dem som vil åpne for oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen.

DEL

- Oljeindustrien eier ikke skam når den hevder at oljevernberedskapen blir bedre med oljeproduksjon i Lofoten og Vesterålen, sa leder Lars Haltbrekken. Han synes det er enda mer oppsiktsvekkende at fiskeri- og kystminister Helga Pedersen (Ap) gir dem rett.

- Det er hun som har ansvaret for å forbedre oljevernberedskapen langs norskekysten. Å gjøre dette avhengig av et «ja takk» til oljeboring er å drive utpressing overfor kystbefolkningen i nord, sa Haltbrekken.

Han var likevel optimistisk med hensyn til muligheten for å hindre oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen og viste til eksempler på at tålmodig arbeid med miljøsaker nytter.

I åpningstalen sin kritiserte lederen i Naturvernforbundet den rødgrønne regjeringen for å ha sviktet på hjemmebare når det gjelder klimautslippene. Samtidig advarte han mot en regjering med Frp som ikke tror på menneskeskapte klimaendringer.

Artikkeltags