- Flotteste ritt noensinne

Thor Hushovd slipper jubelen løs etter å ha spurtet inn til seier.

Thor Hushovd slipper jubelen løs etter å ha spurtet inn til seier. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

- Dette er det flotteste rittet jeg noensinne har syklet. Å passere alle småstedene i Lofoten fra sykkelsetet er bare helt fantastisk.

DEL

Thor Hushovd (34) var en lykkelig mann etter hvert som han kledte på seg fredagens vinnerskjorter; han ble den store vinneren av 2. etappe av Arctic Race of

Norway, et ritt han selv har vært med å dra i havn. Og at han i Svolvær knep førsteplassen og passerte alle konkurrentene i sammendraget, var høydepunktet for cirka 6.000 mennesker som hadde tatt turen til Lofotbyen denne flotte augustdagen.

Før fredagens ritt sa han at han burde vinne etter den ordinære fjerdeplassen i Salten onsdag. Mange hevdet at han tok for store sjanser da han bare 2-3 km fra mål lå vel 50 meter bak de to i teten.

- Jeg hadde god drahjelp, ikke minst fra min lagkamerat. Jeg hadde heldigvis mest å gi i spurten. Men den var dyp, sa han for å understreke at han måtte hente ut alle kjempekrefter.

Og Lofot-ambassadør nr.1 for tida hadde mer på lager:

- I dag var det virkelig gøy å sykle. Vi småpludret i feltet og koste oss. Lofoten er verdens flotteste sted og fredag syklet jeg verdens flotteste ritt, sa han og parerte slik da en journalist ville vite om han ikke nå burde være klar for det norske VM-laget på tre syklister.

Det samme sa Hushovd da Lofotposten snakket med ham torsdag kveld: Lofoten er det vakreste stedet jeg har besøkt

- Det er veldig enkelt og svare, siden det er Norges Cykleforbund som tar ut laget. Men jeg er i veldig god form, sa han og nikket da en journalist spurte om han kanskje var i 2010-form. Det var da han ble verdensmester i Australia.

Og veien videre har han klar:

- Etter Svolvær og Lofoten har vi halvparten av rittet igjen lørdag og søndag. Nå håper jeg å dra det hele i land, sier han.

Her gikk løypa:

Artikkeltags