Forsøkt svindlet

Lasse Veiesund  med faksen fra Websøk

Lasse Veiesund med faksen fra Websøk Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Lasse Veiesund mener han ble utsatt for et utspekulert forsøk på svindel.

DEL

Lasse Veiesund i Svolvær forteller her hvordan han ble forsøkt lurt.
– Jeg ble oppringt av en person fra firmaet websøk som sa at vi nå burde avslutte annonseforholdet. Vedkommende takket for samarbeidet, og sa han skulle sende meg en faks som jeg skulle underskrive, og returnere for å bekrefte at samarbeidet var over. Jeg kunne ikke huske å ha gått inn i et slikt samarbeid, men jeg tenkte ikke mer på det, og syntes for så vidt det var greit å få en avslutning.

– Hva skjedde?
– Det kom et ark over faksen, og da jeg skulle skrive under så jeg gjennom teksten.?Der sto det at «gjennom underskriften samtykker jeg i at dette tilbudet er en juridisk bindende kontrakt om aktiv annonsering på www.websok.no» Kontrakten gjaldt 10 stk. annonser a 9950 kroner hver, altså nærmere 100.000 kroner samlet. Hadde dette vært i den travle sommertiden, hadde jeg sannsynligvis skrevet under uten å se så nøye på teksten. Særlig ettersom jeg var i den tro at dette var avslutning av en annonseavtale. Etter min mening er en slik framgangsmåte svindel.
– Tok du kontakt med websøk?
– Jeg ringte det oppgitte telefonnummeret, men vedkommende som jeg hadde snakket med var ikke å treffe. Jeg sa hva det gjaldt, og at jeg kom til å anmelde dette som svindelforsøk eller gå til mediene med det. Etter en stund ble jeg oppringt av en person som stilte seg uforstående til saken. Jeg ønsker derfor å gå ut og advare andre: se nøye på hva du skriver under på,avslutter Lasse Veiesund i Svolvær.

Artikkeltags