Fyrtårnpris til SALT

SALT, kvinner med suksess. F.v. Kjersti Eline Tønnessen Busch, Laura Olsen, Benedikte Farstad Nashoug og Kriss Rokkan Iversen.

SALT, kvinner med suksess. F.v. Kjersti Eline Tønnessen Busch, Laura Olsen, Benedikte Farstad Nashoug og Kriss Rokkan Iversen. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

- SALT viser et uredd engasjement og driver et kvalitetsmessig og profesjonelt arbeid, sier fiskeri-og kystminister Lisbeth Berg-Hansen i forbindelse med at firmaet ble tildelt Fyrtårnprisen i Bergen lørdag formiddag.

DEL

Det er den høysthengende prisen i norske fiskerier. SALT, som er grundet av de to doktorene, Kjersti Eline Tønnessen Busch og Kriss Rokkan Iversen, har tilhold i Svolvær.

Forskning, rådgivning, formidling og faglige arrangementer er deres arbeidsområder. Foruten de to nevnte grunderne, arbeider også statsviter Laura Olsen og master i bioteknologi, Benedikte Farstad Nashoug i SALT.

Statsråden sparer ikke på superlativene:

- SALT har bidratt til økt oppmerksomhet om mulighetene for bærekraftig verdiskapning langs kysten, og da spesielt i de nordlige områdene. SALTs lokale tilhørighet i Lofoten sikrer i tillegg nettverk i det lokale næringslivet. De korte avstanden mellom ulike aktører lokalt og regionalt kan legge forholdene til rette for spennende samarbeid, sa statsråden fra Bindal og la til:

- De markedsfører fiskeri-og kystnasjonen Norge på en positiv måte, sier hun.

I statuettene for prisen heter det at den skal tildeles til personer eller organisasjoner som har utmerket seg ut over vanlig nasjonal og internasjonal standard. Prisen skal tjene som stimulans og inspirasjon for fortsatt arbeid for Norge som fiskeri-og kystnasjon.

Til Lofotposten lørdag forteller kvartetten om hvorfor de har hatt slik suksess. Blant annet har de etter bare to års virketid vunnet anbud i et antall av mellom tyve og tredve prosjekter.

Tidligere vinnere er: Dag Lindebjerg, Ingrid Espelid Hovig, grunder Steinar Olaisen, WWF Norge, Kystaksjonen for tsunamiofrene, Forbundet Kysten, Kystvakten og Redningsselskapet.

Les også om pristildelingen i lørdagens papirutgave av Lofotposten.

Allerede digital eller totalkunde hos Lofotposten?

Husk at du har tilgang til hele avisen som e-avis, eller på iPad eller iPhone via vår App.

Artikkeltags