Ga bilde til fattige barn

Laila Strand Bugge, Stig Tobiassen, Astri Henriksen SOS representant i logen Gaia Sandefjord.

Laila Strand Bugge, Stig Tobiassen, Astri Henriksen SOS representant i logen Gaia Sandefjord. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Jeg krysser fingrene og håper at det blir en bra pris på bildet. Og det ville selvsagt vært ekstra hyggelig om noen i Svolv ær hadde kjøpt det, kanskje en bank, sier kunstner Stig Tobiassen.

DEL

Tobiassen har gitt et bilde til SOS-barnebyer. Bildet skal auksjoneres bort til inntekt for fattige barn i Malawi.

Tobiassen forteller at det var tilfeldig at ble med på dette. For to-tre uker siden var det en gruppe innom galleriet, og de likte bildet «Juleevangeliet» svært godt. Tobiassen hadde tenkt at bildet skulle henge i Svolvær, og hadde kontaktet menighetsrådet i Svolvær, men de hadde ikke noe egnet sted. Derfor tenkte han det ville være en fin anledning å gi bildet til SOS-barnebyer.

Det var Laila Strand Bugge og flere andre fra Odd Fellow-huset i Sandefjord som besøkte galleriet. Inntektene fra auksjonen går til «Sammen for barn i Malawi», et samarbeidsprosjekt mellom Odd Fellow Ordenen og SOS-barnebyer.

– Vi i Rebekka-logen Gaia håper inntektene fra salget vil være med på å gi mange sårbare barn i Malawi en bedre hverdag. Vi har i logen vår samlet inn penger til den nye SOS-barnebyen som skal bygges i Ngabu, sør i Malawi, sier Laila Strand Bugge.

– Da vi besøkte Stig Tobiassens galleri i Svolvær i Lofoten og så det nydelige maleriet «Juleevangeliet» ble vi helt bergtatt. Maleriet var opprinnelig et bestillingsverk, men da det prosjektet ble lagt på is ble maleriet stående i Tobiassens galleri. Etter at Tobiassen donerte bildet har Laila med flere fra Rebekka-logen Gaia i Sandefjord jobbet iherdig for å få i stand en auksjon, og Laila håper mange interesserte kjøpere vil legge inn bud på maleriet.

Pengene fra auksjonen vil gå til etableringen av den nye SOS-barnebyen i Ngabu, som ligger i et av de verste distriktene når det gjelder fattigdom blant barn i Malawi. Odd Fellow har en landsomfattende aksjon sammen med SOS-barnebyer i perioden 13.20. april.

– Det ville være ekstra hyggelig dersom det kunne bli en pen sum på auksjonen. Det vil kunne hjelpe mange fattige barn, sier Tobiassen.

Du kan lese mer om auksjonen på Odd Fellows hjmmeside her.

Artikkeltags