Gassproblemer for <br/>nyfergene

&#34;Landegode&#34; og de andre gassfergene blir forsinket.

&#34;Landegode&#34; og de andre gassfergene blir forsinket. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Feil på en gassventil gjør at de nye Lofotfergene som skulle starte opp 1. januar, ikke kommer i drift før i midten av januar.

DEL

Det opplyser Torghatten Nord AS i en pressemelding.

De nye rutene starter uansett opp, og alle ruter vil bli kjørt med de fergene som går der i dag, men de nye gassfergene blir ikke klare. Årsaken er at alle fartøyene må bytte gassventiler.
- Sent fredag 21. desember fikk vi tilbakemelding fra motorleverandøren Rolls Royce og klasseselskapet DnV at de hadde avdekket en feil på en gassventil på ett fartøy. Feilen gjorde at det var en risiko for at det kunne lekke gass ut i fyllingsrøret også etter at dette var lukket , sier administrerende direktør, Bjørn Laksforsmo i Torghatten Nord ASi en pressemelding.
-Selv om det aldri er snakk om at det kommer gass ut av dette røret, så er det gass i et område som det ikke skal være gass i. Derfor har DnV pålagt Rolls Royce å bytte allegassventilene før vi går med passasjerer, sier Laksforsmo som er skuffet over at Lofotfergene ikke
kommer i rute fra nyttår.
-Det er og skal være høye sikkerhetskrav på drift av fartøy, og slik sett var vi aldri i tvil når beskjeden kom. Men vi synes jo det hadde vært bedre om dette hadde vært avdekket tidligere. Når det nå først er slik, så er jeg i alle fall fornøyd med at situasjonen ser ut til å bli tatt på stort alvor, og arbeidet med bytting starter allerede andre juledag, sier Laksforsmo.

-For passasjerene har forsinkelsen kun små praktiske konsekvenser. Rutene blir kjørt av de fartøyene som betjener rutene i dag, og det nye ruteprogrammet med utvidede ruter starter uansett 1. januar. Rederiet arbeider nå med en ferdigstillelsesplan som tilsier at Lofotfergene blir satt i rute etter hvert som de er ferdige, og slik det nå ser ut er første fartøy klar til ruteproduksjon den 7. januar, og de øvrige med ca en ukes intervall etter dette, heter det i pressemeldingen.

Artikkeltags