Gjett hva som var inni <br/>KLEMENTINEN!

Det var ikke noe innbydende syn som møtte Alf Olsen da han skulle nyte en klementin.

Det var ikke noe innbydende syn som møtte Alf Olsen da han skulle nyte en klementin. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Alarmen gikk da Alf Olsen oppdaget blindpassasjerer i klementinbåten.

DEL

Sist lørdag skulle Alf Olsen fra Leknes kose seg med en klementin. Plutselig oppdaget han at det levde inni den ene klementinbåten.

I dagene før jul selges det store mengder klementin og de aller fleste er feilfrie. Det var definitivt ikke den ene av de klementinene Alf Olsen fra Leknes kjøpte på Coop X-tra på Leknes sist lørdag.

- Klementinene så veldig gode ut, og den første jeg tok så helt perfekt ut på skallet. Jeg skrellet den og delte båtene. Da ble jeg oppmerksom på noe svart inne i den ene båten. Jeg trodde først det var en stein, og åpnet den, og da fikk jeg et sjokk, forteller Alf Olsen.

For inne i klementinen levde det, bokstavelig talt.

- Det mørke som jeg så viste seg å være fem seks ganske store, fete larver som kravlet rundt. Det var ikke noe vakkert syn. Heslig er vel det rette ordet, sier Alf som ikke klandrer butikken.

- Har du mistet smaken på klementin etter dette?

- Nei, men jeg sjekker hver båt nøye før jeg putter den i munnen, sier Alf Olsen etter å ha fått noe X-tra i førjulskosen.

- Blir gjennomlyst

Pressesjef Kristin Paus i Coop Norge, som er importør, har denne forklaringen på hvorfor Alf fant larver i klementinen:

- Det skjer at ørsmå larver kryper inn i en klementin, men ved pakking blir alle klementiner gjennomlyst med blått lys, og de som eventuelt inneholder larver, blir fjernet. I enkelte tilfeller, hvis larvene er helt mikroskopisk små, kan de imidlertid være vanskelig å oppdage, og da kan slik som dette skje. Etter rundt fem dager vil larvene være fullt utvokste og omtrent så store som dem vi ser på bildet, skriver Paus i en e-post til Lofotposten.

LES OGSÅ: Fant ståltråd i gommen

Beklager hendelsen

Paus skriver at Coop Norge beklager at kunden har fått fatt i en klementin med larver i, men legger til at det heldigvis er det svært få som opplever dette.

Butikksjef Freddy Henningsen ved Coop X-tra på Leknes synes det hele er svært beklagelig.

- Jeg beklager sterkt at kunden opplevde dette. Vi er nøye på å plukke ut varer som ikke er perfekte, men som kunden selv sier så var det ingenting utpå som tydet på at det var dyr inni frukten, sier Henningsen som lover kompensasjon til den uheldige kunden.

- Selvfølgelig. Kommer han innom vil han få med seg en kurv med noe annet julegodter i, sier Henningsen.

LES OGSÅ: Kabelvågjente fant glassbit i isen

Tips Oss

Artikkeltags