Med seg på turen har hun seks golfjournalister fra USA, Storbritannia og Frankrike, som hun skal guide i norsk natur og sant presentere den spektakulære golfbanen på Gimsøy.

«Tutta» signerte i vinter en samarbeidsavtale med Innovasjon Norge.

– Hennes oppgave er å delta i ulike markedsføringsaktiviteter av Norge som ferieland, hovedsakelig rettet mot det amerikanske markedet. Her er hun stor stjerne og «Tutta» står for de samme verdiene som Innovasjon Norge gjør, sier vikarierende reiselivsdirektør Audun Pettersen til Lofotposten.

– Blant annet er hun med på presseturer, slik som nå i denne uken. Journalistene møtes i Svolvær mandag 22. juli, og reiser til Bodø på onsdag, sier Pettersen., som legger til at de er stolte over å ha «Tutta» med på laget.

Administrerende direktør i Nordnorsk Reiseliv AS, Arne Trengereid, er glad for å være vertskap og sier de ser fram til turen sammen med Suzann.

– Slike presseturer er utrolig viktig for å gjøre våre reiselivsprodukter mer synlig i verden, sier Arne Trengereid.

Kristian Nashoug i Destination Lofoten har lagt opp et omfattende program for journalistene allerede før «Tutta» og manageren ankommer.

– Det blir middag på Børsen mandag kveld for journalistene fra Frankrike, England og USA. Vi følger opp med en kajakktur i regi av XXLofoten og RIB-tur til Trollfjorden neste dag. sier Nashoug.

Journalistene blir deretter kjørt til Digermulen, hvor de skal følge i Keiser Willhelms fotspor opp til Keiservarden og gjøre den kjente turmarsjen dagen etter at flere hunder har gjennomført den på søndag.

Mens journalistene får oppleve nordnorsk natur på sitt beste, drar Lofoten Rib til flyplassen tirsdag hvor de plukker opp «Tutta» og hennes manager Geir-Olav Killingstad. De drar via Trollfjorden tilbake til Digermulen, hvor journalistene blir hentet og tatt med til restaurant Bojer hvor det blir lunsj før «Tutta» guider journalistene videre til Gimsøy.

– «Tutta» var jo ivrig hesterytter tidligere. Nå får hun mulighet til å kombinere en gammel hobby med sitt levebrød som er golf. Gimsøy tilbyr begge deler, sier Kristian Nashoug i Destination Lofoten.

Daglig leder Frode Hov i Lofoten Golf Links ser også fram til å få golfesset på besøk. Frode sier avtalen anlegget på Gimsøy har med golfesset vil bli presentert sammen med «Tutta» i en egen pressekonferanse.