Har du klikket på denne, må du ringe banken snarest

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Massiv utsendelse av svindel-epost.

DEL

Svært mange har i dag mottatt e-post fra en avsender som tilsynelatende ser ut som BankID Norge. BankID Norge er ansvarlig for drift, utvikling, kommunikasjon og salg av BankID.

– Vi har fått mange henvendelser fra kunder som har mottatt denne svindelmailen i dag, sier kommunikasjonssjef Hege Steinsland i BankID Norge til BA.

Hun ber folk være generelt skeptiske til slike e-poster fra banker og offentlige etater.

– Dette er ikke vanlig fremgangsmåte for banker, og vi oppfordrer aldri brukerne til å trykke på lenker eller gi ut koder over internett, opplyser Steinsland i en pressemelding.

I e-posten som ble sendt ut nå, bes mottakeren klikke på en lenke og sende inn bilde av kodekortet sitt.

- Dette er et klassisk svindelforsøk via e-post, og alle som mottar e-posten bør kaste e-posten med det samme. BankID Norge vil aldri sende e-post til kunder for å be om opplysninger eller varsle om endringer i regelverket, melder BankID i pressemeldingen.

BankID er nå på saken for å finne ut hvem som står bak.

– Vi tar dette alvorlig og jobber med å finne ut hvem som står bak, slik at vi kan sette en stopper for svindelen.

Dette er første gang BankID har blitt brukt i en svindelforsøk på e-post.

Slik ser svindel-e-posten ut:

Kjaere kunde,

Som en utvidet sikkerhetsrutine vil vi ikke lenger stotte trykte kodekort fra 1. desember 2014, og derfor har vi midlertidig deaktivert kontoen din. For a aktivere den igjen og fortsatt bruke det trykte kodekortet, ma du folge trinnene nedenfor.

1. Klikk pa koblingen nedenfor.

2. Fyll ut feltene (alle ma fylles ut).

3. Last opp et bilde eller en skannet versjon av kodekortet. Kodene ma vises (pakrevd).

Nar du har gjort alt dette, vil kontoen din bli reaktivert umiddelbart, og du vil kunne fortsette a bruke ditt navaerende kodekort.

https://bankid.no/r101/go/102901020/user

Hvis du ikke har en skanner eller mulighet til a fa tatt et bilde - bare dra til naermeste avdeling og be om en kodekalkulator. Vi vil begynne a dele dem ut fra 20. november 2014.

Vi er svaert glade for a komme med denne kunngjoringen, ettersom dette tiltaket vil gjore opplysningene dine sikrere, slik at du kan sove godt om natten

Artikkeltags