Gå til sidens hovedinnhold

Hedret med sølvtine

Artikkelen er over 6 år gammel

Aina og Per Normann Robertsen fra Liland i Vestvågøy fikk tirsdag overrakt Tines sølvtine for levering av kvalitetsmelk i 15 år.

Som Lofotposten har skrevet, ble det sølvtine til Lofoten også i år. Sølvtina er meieriselskapet Tines høyeste utmerkelse til melkeprodusenter som leverer kvalitetsmelk. For å oppnå sølvtine, må bøndene levere 1950 feilfrie melkeleveranser på rad. Det har Aina og Per Normann Robertsen fra Vestvågøy klart.

– Mottakerne av sølvtina har vist særdeles god drift og imponerende faglig dyktighet over lang tid. God kvalitet på melka vi får inn til meieriene våre er avgjørende for kvaliteten på produktene, så her legger bøndene et godt grunnlag for Tines mange merkevarer, sier konsernsjef Hanne Refsholt i Tine i en pressemelding.

Aina og Per Normann Robertsen startet melkeproduksjon på Liland i Vestvågøy i 1984. Etter noen års drift på Per Normann sin hjemgård, kjøpte de en nabogård i 1992. Der var det større melkekvote og en bedre fjøs. I dag har de en melkekvote på 123 tonn og avdrått per ku er 7500 kg. Aina har hovedansvaret for hygiene- og melkekvalitetsarbeidet. Utenom gårdsarbeidet har Per Normann engasjert seg som tillitsvalgt for bøndene og har blant annet vært leder i produsentlaget i seks år.

I alt 117 Tine-bønder fra hele landet fikk overrakt sølvtina under et Tine-arrangement i Lillestrøm tirsdag. Aina og Per Normann Robertsen føyer seg inn i rekken av flere melkeprodusenter fra Lofoten som har mottatt sølvtina. Det lyktes ikke Lofotposten å få en kommentar fra vinnerne onsdag.

Kommentarer til denne saken