lise maria knutsen

Vaglebruket var den perfekte settingen for Turbonegers første offisielle konsert med låter fra deres kommende album «Party Animals». Det gamle bruket er så slitent og rocka at det fanger publikum inn i en trakt av voldsom lyd og betong. Det er et lite fandenivoldsk under at TAC har fått Norges største rockeband til lille Stamsund. Hank von Helvete sa det i klar tale selv:

- Dokker er faen så heldige her i Lofoten, dokker er de første i universet som får høre de nye låtene våre. Vet dere hvorfor? Jo, fordi hvis det er en plass Turboneger kommer fra - så er det Lofoten.

Brølet fra publikum slår i nervene. Lofotens heftigste konsertopplevelse er i gang.

Konserten begynte rått med den nye låten »All My Friends Are Dead» etter at hertugen i en bekledning som germansk stammehøvding entret scenen sammen med sine sterkt karikerte bandmedlemmer. Turboneger er så gjennomført i all sin burleske råskap, naturlig fanget i sitt eget teater. Euroboy i sin militære stil, med rødmalte lepper. Happy Tom med en sailorboy-look som hadde fått Jean Paul Gaultier til å bli varm i trøya. De har et sceneshow som er verdt pengene i seg selv. De er det ultimate kultband, selv i Stamsund.

Flere bilder og myyye mer stoff i papiravisen.