Gå til sidens hovedinnhold

Helfo har ikke ventelister

Artikkelen er over 8 år gammel

- HELFO har ingen ventelister. Det er helseforetakene/sykehusene som har ventelister for rusavhengige!

Avdelingsdirektør Kristin Bøgseth i HELFO pasientformidling sentralt sier at det inntrykket som er skapt om at Helfo har ventelister for rusavhengige som trenger behandling, ikke er rett.

I artikkelen «Frykter nedbemanning» om Sigma Nord på Lofotpostens nettside 4. januar, er HELFOs rolle omtalt på en måte som ikke er riktig, sier Bøgseth.

- Tillitsvalgt Fred Åge Hol i Fagforbundet sier i artikkelen at «HELFO har ventelister i hele landet». Dette er feil. Helseøkonomiforvaltning (HELFO) er Helsedirektoratets ytre etat. HELFO har ingen ventelister. Det er helseforetakene/sykehusene som har ventelister. HELFO pasientformidling er et serviceorgan som pasientene kan kontakte når sykehusene ikke overholder behandlingsfristen, som de har gitt sine pasienter, såkalte fristbrudd.

- Å ringe HELFO pasientformidling på 815 33 533 er alt som trengs for at de som opplever et fristbrudd, kan få tilbud om et annet behandlingstilbud enten det gjelder medisin, kirurgi, psykiatri eller rus.

- HELFO har inngått rammeavtaler med sykehus og behandlingsinstitusjoner i Norge og utlandet, blant annet Sigma Nord, som benyttes for å gi fristbruddpasienter et annet behandlingstilbud. Mer informasjon er å finne på nettsiden helfo.no.

Berge sier at HELFO pasientformidling hjelper pasienter med å skaffe alternativt behandlingstilbud i Norge eller utlandet når sykehusene bryter behandlingsfristen.

Når det kommer en henvendelse fra en pasient, tar HELFO pasientformidling umiddelbart kontakt med sykehuset som har brutt fristen.

Sykehuset får et døgn på seg til å gi tilbakemelding om de kan gi ny behandlingsdato i løpet av 10 virkedager.

Dersom sykehuset ikke finner en ny behandlingsdato innen 10 virkedager, bestiller HELFO pasientformidling behandling til pasienten ved et sykehus/behandlingsinstitusjon som de har rammeavtale med.

Regningen sendes til sykehuset som har brutt fristen.

Pasienten betaler kun egenandel etter gjeldende satser for offentlig behandling.

Kontakt HELFO pasientformidling på 815 33 533.

HELFO er en etat under Helsedirektoratet, sier avdelingsdirektør Kristin Bøgseth i HELFO pasientformidling sentralt til Lofotposten.