28. og 29. september arrangeres Matfestivalen i Lofoten Naturligvis i Lofothallen på Leknes.Til nå er 37 utstillere klare og det er flere enn i fjor.Lofotprodukt AS er en av utstillerne og på deres stand får alle muligheten til å holde en torsk.

Temaet i reklamefilmen vår er «Hold i torsken» og den har blitt en suksess. Under Matfestivalen vil alle få muligheten til å holde i torsken, sier Åse C. Johansen og Bjørn Håkon Liland fra Lofotprodukt AS.

SE FILMEN HER

Sydentur

Alle som holder i torsken får et gratislodd og premien er en sydentur. I reklamefilmen så spiller Leif Leithe en kar som får sparken og da utbryter han: Og vi så har bestilt billett til Fuerteventura.

Derfor har vi bestemt at premien er en uke for to i Fuerteventura. Premien er et spleiselag mellom Matfestivalen, Apollo og Lofotprodukt AS, sier Roger Larsen fra Matfestivalen.

Søndag ettermiddag trekker Leif Leithe ut vinneren. Betingelsen er at vinneren må være i Lofothallen når trekningen foretas. Er ikke vinneren der så trekker vi en ny, sier Åse C. Johansen.

Vi gjør dette fordi vi vil trekke mer folk til Matfestivalen også på søndag. Lørdag er det fullt hus, mens det er god kapasitet på søndag, supplerer Randi Rasmussen fra Matfestivalen.

Hva sier torsken?

Hun forteller at de planlegger et eget torskekor som skal fortelle hva torsken sier.

Vi ble så inspirert av Ylvis sin sang om hva reven sier så vi stabler nå sammen et kor som skal røpe hva torsken sier, forteller Rasmussen som sier at det gjenstår litt planlegging, men er sikker på at dette prosjektet ikke faller i fisk.

Som vanlig skal årets matambassadør kåres og nå er de tre finalistene klare.

Finalefeltet består av Aalan gård. Lofoten gårdsysteri og Lofotlam. Matambassadøren kåres på lørdag, sier Roger Larsen.

«Hertil», Dertil», og «Bertil» vil fortelle historien om kåring av værlam og det blir en fornøyelig affære, legger Roger Larsen til.