Gå til sidens hovedinnhold

Hund angrep dame i rullestol

Artikkelen er over 17 år gammel

- Nå må politiet gjøre noe med det farlige hundeholdet, slik at man ikke får en ny Torpa-sak, men denne gang i Kabelvåg. Jeg er selv blitt fysisk angrepet av den ene hunden.

knut.johansen@lofotposten.no

tlf. 76 06 78 15

Det sier en yngre man fra Kabelvåg som ble utsatt for den ene hundens angrep mens han syklet i Kabelvåg sentrum.

- På grunn av det spesielle miljøet som hundeeieren vanker i, så ønsker jeg ikke å stå fram med navn, men både jeg selv og andre syklister er blitt angrepet av hunden. Den har også angrepet ei dame som satt i rullestol. Den saken er også anmeldt til politiet.

- Jeg vet at folk som bor i området ved kirken, følger sine barn forbi huset da de frykter at hundene til eieren skal angripe. De tør ikke la barna gå alene, og det forstår jeg godt.

- Hundene til denne mannen er stadig på rømmen. Det er altså ikke snakk om uhell en eller to ganger i året der hundene kommer seg løs.

- Og de er aggressive også når de står i bånd utenfor huset til eieren, og da for det meste uten tilsyn. Intetanende unger som forviller seg bort til hundene kan fort bli skadd.

- Men det synes ikke som politiet gjør noe med saken. Det ville være en tragedie dersom hundene må skade folk før det blir tatt grep om denne saken, sier syklisten som er blitt angrepet av hunden.

- Vi kan bare bekrefte at det stadig er innkommet både telefoniske henvendelser og formelle anmeldelser mot denne mannens hundehold. Vi er også kjent med at hundene stadig løper løs i Kabelvåg. Vi er videre kjent med tilfeller der den ene av hundene har gått til fysisk angrep på personer, men heldigvis uten at noen hittil er blitt alvorlig fysisk skadet, sier politioverbetjent Per Arne Johansen ved Svolvær politistasjon til Lofotposten.

- Vi har hatt saken inne for Midtre Hålogaland politidistrikt i Harstad for å få den juridisk vurdert, og hundeeieren har i ettertid fått pålegg om å bedre hundeholdet. Men det synes åpenbart ikke å hjelpe. Tirsdag hadde vi saken til ny intern drøfting ved ordensavsnittet i Svolvær, og vi har nå varslet påtalemyndigheten. Etter vår mening er ikke hundeeieren skikket til å ha hunder. Men dette er en ting som politiets jurister må ta fatt i. Å ta fra mannen hundene krever et juridisk grunnlag, enten de skal omplasseres eller avlives.

- Mannen har gjentatte ganger fått advarsler fra politiet, både muntlig og skriftlig. Han har fått sin siste advarsel, sier Johansen.