Gå til sidens hovedinnhold

Julegatelysene på
plass denne uka

Artikkelen er over 9 år gammel

Montering av julegatelysene pågår for fullt i Svolvær.

- Kronerulling ga fantastisk respons. Pengene har strømmet på slik at vi kunne bestille julelysene i tide. De er ankommet og vil bli montert og tent i løpet av uka, sier Kjersti Eline Tønnessen Busch.

Nå utvides lysprosjektet i byen med arbeidet gruppen «Lystes by» i Svolvær innbyggerforening jobber med. Fire fiskehjeller i Østre havn blir lyssatt i første omgang.

- Intensjonene til begge gruppene er å belyse Svolvær for at byen skal bli enda mer attraktivt også i mørketiden. Vi benytter samme kronerulling til å få lyssatt mer av byen også utenom julepyntingen. I første omgang dekker vi strømutgiftene til lyssetting av de fire fiskehjellene, sier Tønnessen Busch.

Baard Nordby håper å få lysene som skal dekorere de tomme fiskehjellene på plass i løpet av få uker.

- Vi har fått med oss Byggsystemer som hovedsponsor som vil leie oss kostnadsfritt alt av kabler og lyskastere til dette prosjektet. På sikt er målet å få kjøpt inn miljøbaserte leddlys, sier Nordby.

I høst er det samlet inn 170.000 kroner til julebelysning i Vestfjordgata og Haakon Kyllingmarks gate. I tillegg til 100.000 som kommer inn fra forpliktelser næringslivet har gitt de to påfølgende år.

- Kronerullingen fortsetter og de som vil være med å pynte opp Svolvær med vakker lyssetting kan fortsatt bidra med små og store beløp til kto. 8984.11.28096. Vi har fortsatt mye lyssetting planlagt de to neste årene, så alle bidrag komme godt med, sier Tor Henriksen.

Kronerulling til julegatelys