Gå til sidens hovedinnhold

Kaffetorsker i fleng

Artikkelen er over 12 år gammel

Lofotposten får stadig meldinger om fiskere som får kaffetorsker.

Alle fiskere som får torsk/skrei over 30 kilo får ett kilo kaffetorskkaffe av Lofotposten. Til nå i år har vi delt ut 28 kilo kaffetorskkaffe for like mange stortorsker.
39,5 kilo lyder årsrekorden, og den er det "Mefjord" fra Bøstad som innehar.
"Havpryd" fra Vågan har fått tre stykker over 30 kilo denne sesongen.

Fredag fikk vi melding om to kaffetorsker.
Morten Nilsen fra Å drifter med line på Yttersia med "Hellvåg". Fredag leverte han en torsk på 31 kilo til Johan B. Larsen AS på Sørvågen.
31 kilo var også torsken som Kjell Olav Halland på "Siveland" fikk på Yttersia på fredag. Kjell Olav drifter med linen, og opplyser at fisken ble tatt ni nautiske mil nord for Æsholman. Fisken ble levert til Jentoft Napp AS.

Lørdag leverte "Kvalvikbøen" en torsk på 31 kilo til Arne Sørensen & Sønner AS på Ballstad. Fisken var tatt på line for Røst. Dermed vanker det ett kilo kaffe på skipper Harald Nilsen og resten av mannskapet.

Vi oppfordrer alle som får kaffetorsker om å sende inn bilde av mannskap og fisk. E-post til red@lofotposten.no, eller mms 90166355.

HER kan du se bilder at årets kaffetorsker.

Kaffetorsk
Tradisjonen tro vil Lofotposten også i år dele ut ett kilo kaffe til de fiskerne som får skrei over 30 kilo. Vi må vite den nøyaktige vekten på skreien(rund vekt), navn på båt og skipper, brukstype, hvor den ble tatt, og til hvilket bruk den ble levert. Vi tar også svært gjerne imot foto av mannskapet med kaffetorsken.

Lofotposten tar gjerne imot andre tips på hva som skjer i fiskeværene rundt om i Lofoten.

Opplysningene kan ringes inn til 760 67800/90166355, telefaks 760 82090 eller på e-post; red@lofotposten.no. Bilder kan sendes til oss på mms 90166355.

Bilder av kaffetorsken belønnes med flax-lodd