Kåret til miljøhelt

Gaute Wahl

Gaute Wahl Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Gaute Wahl og Folkeaksjonen har blitt kåret til miljøhelt av miljø-stiftelsen Zero for arbeidet mot oljeboring utenfor kysten av Lofoten, Vesterålen og Senja.

DEL

Miljø-stiftelsen Zero, som jobber for nullutslipp av klimagasser i Norge har laget gratismagasinet Zero Magazine og i det kommet med kåringen av Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja som miljøhelt sammen med ni andre.

I begrunnelsen heter det.
-Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja, kort kalt Folkeaksjonen, har i løpet av det ene året det har eksistert rukket å bli en kjent og innflytelsesrik miljøorganisasjon. Med sin leder Gaute Wahl har aksjonen satt oljeboring i utsatte havområder på dagsorden nasjonalt. I en tid preget av sterkt press fra oljeselskaper og politikere som ser seg om etter stadig nye områder for oljeboring på grunn av høye oljepriser og lavere produksjon, er Folkeaksjonen en viktig motvekt mot videre utbygginger i sårbar natur. ZERO vil anerkjenne Gaute Wahl og Folkeaksjonen for sin iherdige innsats for fremdeles et oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Aksjonen har holdt oppe trykket og satt dagsordenen nasjonalt i hele sitt første leveår, og vi håper de vil fortsette så lenge det er nødvendig., heter det en i en pressemelding.

Her er de 10 utkårende miljøheltene

*Siri Kalvig

*Erik Lindeberg, «CO2-håndteringens far i Norge» og sjefsforsker ved SINTEF Petroleumsforskning.

*Jens Ulltveit-Moe, tidligere president i NHO og nå investor i fornybar energi.

*Trondheim kommune som har vært en drivkraft for klimatiltak.

*Gaute Wahl og Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja

*Masdar City i ørkenstaten Abu Dhabi, som skal være en karbonnøytral by.

*Brasils president Luis Inacio Lula da Silva, for brubygging mellom rike og fattige land.

*Greenpeace-aktivist Nora Christiansen, for innhopp blant statsledere på danske Christiansborg.

*Natur og Ungdom og Ingvild Ness, for lenkeaksjon ved Oljeindustriens landsforeningsfor aksjonen ved OLF sin lukkede oljekonferanse ”Sanderstølen Conferance”

*Sverre Gilje

Artikkeltags