Katten har full kontroll, men så skjer dette....

Artikkelen er over 7 år gammel

Sibirkattens Svetlanas første jakttur endte med storfangst. Helt til fuglen plutselig kveknet til...

DEL

Den snart to år gamle sibirske skogskatten Svetlana viste blodtørstige jegerinstinkter etter å ha tilbrakt 14 dager på sommerferie på Andørja, skriver nordlys.no.

- Hun er egentlig en stille, kosete og svært så urban innekatt, og har aldri tidligere fanget noe større enn en flue i vinduskarmen, kan matfar Bengt Høyer Pedersen fra Tromsø fortelle.

Men etter sommerferien på "ville" Andørja fikk Svetlana tydeligvis vekket urinstinktene.

- Det hele skjedde nå i ettermiddag (torsdag, journ. anm.). Det var en hel flokk med skjærer i hagen, og Svetlana hadde klart å få fatt i en av disse. Hun kom stolt spankulerende rundt hushjørnet med den i munnen, og det var da jeg tok frem mobiltelefonen for å dokumentere hendelsen, forteller Høyer Pedersen.

SE VIDEO: Men så skjer dette...

Mens Svetlana lå trygt på fangsten, var hustaket fullt med skjærer som kaklet og drev og skjente henne ut for det de sikkert oppfattet som en udåd mot familien.

Som videoen viser går Svetlana etter litt av det både hun og matfar oppfatter som en steindød fugl for å motta skryt fra familien. Så, etter å ha ligget "død" i noen sekunder ser skjæra sitt snitt: I løpet av sekunder er den på vingene, og etterlater på Svetlana og Høyer Pedersen lettere forfjamset tilbake.

- Jeg var like sikker som Svetlana på at den var død. Hun hadde bært den rundt etter halsen, og den hadde ikke leet en fjær i løpet av den tiden. Den må rett og slett ha spilt død, mens den ventet på det rette øyeblikket, forteller Høyer Pedersen humrende.

Men han er likevel sikker på at jaktlysten nå er vekket i Svetlana, så de skjærene i nabolaget som ikke har lært seg å passe på etter dette, kan forvente seg en hard tid fremover.

Artikkeltags