Klar for skummet melk

Kirsti Pia og Leif Kåre Halvorsen deltar gjerne for å profilere melkeproduksjonen. Snart kommer de på pakkene med skummet melk.

Kirsti Pia og Leif Kåre Halvorsen deltar gjerne for å profilere melkeproduksjonen. Snart kommer de på pakkene med skummet melk. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Kirsti Pia og Leif Kåre Halvorsen blir kjente ansikt for melkedrikkerne.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Fram til november i år skal ekteparet som driver Solvang gård på Rise på Vestvågøy pryde pakkene med skummet melk fra Tine.

– Vi tok betenkningstid. Men fant ut at dette er en bra måte å profilere landbruket på. Kanskje spesielt overfor unger er det viktig å vise hvem som produserer melken de drikker daglig. Vi må bruke alle anledninger til å vise hva norsk landbruk er, sier Leif Kåre Halvorsen.

Han overtok hjemgården i 1995. Siden er det investert 16 millioner kroner. Ekteparet produserer i år 312 tonn melk fra 48 melkekyr. I tillegg har de 134 ungdyr, og leverer 15-20 tonn kjøtt. Ekteparet Halvorsen høster 600 mål i bygda. I fjor fikk gården “Sølvtina”, Tines høyeste utmerkelse for levering av særs god melk.

Du kan lese mer om saken i torsdagens utgave av Lofotposten.

Allerede digital eller totalkunde hos Lofotposten? Husk at du har tilgang til hele avisen som e-avis, eller på iPad eller iPhone via vår App.

Artikkeltags