Kommunen betaler ekstraregning på 7 mill

Vågan kommune vil betale vel syv millioner kroner til entreprenøren HENT i Trondheim, som bygget Svolvær nye skole, uten å anke saken om tilleggsregningen til lagmannsretten, sier daglig leder Bjørn Tore Nergård i Vågan Eiendom KF.

Vågan kommune vil betale vel syv millioner kroner til entreprenøren HENT i Trondheim, som bygget Svolvær nye skole, uten å anke saken om tilleggsregningen til lagmannsretten, sier daglig leder Bjørn Tore Nergård i Vågan Eiendom KF. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Vågan kommune betaler de vel syv millioner ekstra, og vil ikke anke ekstraregningen for byggingen av Svolvær skole inn for lagmannsretten.

DEL

Svolvær skole sto ferdig og ble tatt i bruk ved skolestart, etter å ha blitt åpnet av Kong Harald i august 2012. Men det oppsto tvil om ei tilleggsregning på vel seks millioner kroner som entreprenøren HENT fra Trondheim presenterte Vågan Eiendom KF i ettertid av byggingen, og som relaterte seg til forhold som HENT mente de hadde krav på å få dekket av byggherre

Redegjørelse

Saken kom opp i kommunestyret sist mandag da man behandlet årsberetning og regnskap for Vågan Eiendom KF, som sto som formell byggherre for kommunen av nyskolen.

Steinar Molvik (Ap) ville gjerne vite hvordan den saken sto, etter at kommunen tapte rettssaken mot HENT i tingretten, og ble dømt til å betale ekstraregningen.

Styreleder Frits Blix-Hansen i Vågan Eiendom KF, som også er medlem for Høyre i kommunestyret, gikk da på talerstolen og redegjorde for at saken har vært behandlet i styret i det kommunale eiendomsforetaket, og at man der enstemmig har vedtatt å ta tingrettens dom til etterretning, og at man derfor ikke vil anke til lagmannsretten. Saken anses derfor lagt død fra kommunens side, og man vil dekke inn tilleggsregningen til HENT.

Molvik repliserte at han syntes det var veldig klokt, da kommuner ikke bør ligge i rettslige basketak med private aktører dersom det ikke er sterke grunner for det.

Sluttsum

Lofotposten har snakket med daglig leder Bjørn Tore Nergård i Vågan Eiendom KF, og han bekrefter at styret har fattet et slikt vedtak etter å ha studert dommen i tingretten og drøftet saken.

– HENT vil få oppgjør som omsøkt, sier Nergård.

Samlet inklusive restfakturabeløpet, renter og saksomkostninger dreier dette seg om en prislapp i ettertid for skolebyggingen på 7.478.000 kroner.

Da er også medgåtte advokatutgifter og saksomkostninger for tingretten tatt med i beløpet som en reell kostnad for kommunen, sier daglig leder Bjørn Tore Nergård.

Les også: Svolvær skole må i tingretten

Les også: Vågan kommune tapte rettsak om Svolvær skole

Artikkeltags