Lego fyller gutterommet

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Benn Ole (14) har ikke brukt like mange timer som kroner for å skape sin innholdsrike Lego-verden som fyller gutterommet.

DEL

Men tålmodighet og nøyaktighet kreves for å skape alle de små og store byggverkene unggutten har laget de siste ti årene.

Et av mange fantastiske byggene er Tower Bridge of London. Det praktfulle bygget er plassert ganske midt på utstillingsflaten som fyller gutterommet. Sengen er for lengst flyttet ut for å gi plass til Lego-installasjoner i alle størrelser.

Kostbare saker

Benn Ole Stensvold fra Svolvær forteller mange ulike historier i sin Lego-verden. På en av langsidene har han plassert fire større bygg. Hvert av disse koster 2000 kroner per stykk og de består av flere tusen legoklosser, små og store. Forleden kjøpte Benn-Ole en ny eske med Lego som består av en besinstasjon, en kino og et rådhus. Fra før har han både jernbanestasjon med tog som kan settes i bevegelse.

Flyplass med flere ulike typer luftfartøy og en egen avdeling for romskip. Det finnes ulike butikker, rådhus, restauranter, bolighus, gruvedrift, båter og biler i alle varianter. Bensinstasjon og gruvedrift. Utfordringen for Benn Ole blir å få plassert de nye byggene i den allerede overfylte Lego-verden på gutterommet. På sikt planlegger han å få bygget et eget lite hus i hagen hvor han kan vise fram sin fantastiske Lego-verden.

Startet som 4-åring

Interessen for Lego ble tidlig vakt. Da han var fire år var det mest Duplo og litt Lego som broren eide.

Moren forteller at han som liten var en urolig krabat som var både høyt og lavt. Men da han fikk Lego mellom hendene kunne han sitte i timevis fullt konsentrert om å løse utfordringene han hadde lagt i vei med.

– Noen ganger lurer jeg på om jeg gidder å sette i gang. Men jeg blir fort oppslukt. Tower Bridge var et ganske utfordrende byggverk. Det består av nesten 5000 brikker om jeg ikke husker feil. Men en ting er sikkert, det var mange biter og de var veldig små. Byggeveiledningen var på over 300 sider. Et tjukt hefte. Det tok sin tid å gjøre den ferdig, men resultatet ble bra, sier Benn Ole fornøyd.

Det meste er kjøpt lokalt, mens noe er bestilt på nett.

– Jeg har nylig fått tak i en helt spesiell eske. En jubileumseske som ble utgitt i 2008, da Lego feiret 50 år. Denne utgaven er ikke gitt ut i så mange eksemplarer og det følger er sertifikat med byggesettet. Esken heter “Town Plan” og byggene passer godt inn i min Lego-by, sier Benn Ole.

Artikkeltags