I helgen markerte Lofotprodukt AS sitt 20 års jubileum. Fredag arrangerte de en musikalsk helaften der alle inntektene gikk til Meieriet kultursenter.
–Vi håper at vi skal nå 300. 000 kroner som vi kan gi til Meieriet kultursenter, sier administrerende direktør, Sigvald Rist i Lofotprodukt AS.

500.000 i gave

Under jubileumsmiddagen lørdag kveld var det klart for mere penger til kultursenteret. Kverva AS, eier 82 prosent av Lofotprodukt AS, og direktør Gustav Witzøe overrakte Lofotprodukt AS en sjekk på en halv million kroner. Pengene er øremerket formål i Meieriet kultursenter.
–Jeg ble helt overveldet. Jeg vet at Kverva AS har bidratt med mye til kulturlivet på Frøya, der de kommer fra, men at de skulle komme med en halv million til oss er helt utrolig, sier en glad Sigvald Rist.
–Det er utrolig artig at vi nå kan gi bortimot 800.000 til kultursenter etter jubileet, legger han til. Prosjektleder i Meieriet Kultursenter, Jann-Magne Kasteng-Jakobsen ble svært overrasket da Lofotposten fortalte han nyheten.

Målløs prosjektleder

–Tulla du? Er det i tillegg til billettpengene? Det blir jo 800.000 til sammen. Er det sant? Det er fantastisk, og vanligvis har jeg lett for å finne ord, men nå er jeg målløs, sier prosjektlederen som får summet seg.
–Det er enormt mange penger for oss og vi er kjempetakknemlig. Det er godt å ha næringslivet så til de grader med oss som vi har, sier Kasteng-Jakobsen som sier at pengene kan brukes til bedre lys og lydanlegg i storsalen, men slår fast at de skal være veldig lydhøre for ønsker fra Lofotprodukt AS.