Luksusyacht i Svolvær

?Vibrant Curiosity?

?Vibrant Curiosity? Foto:

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Yachten ”Vibrant Curiosity” eies av den tyske milliardæren Reinhold Würth og skal ha kostet 640 millioner kroner da den ble levert tidligere i år.

DEL

Würth kan godt kalles virkelighetens "Onkel Skrue", ettersom han eier det tyske Würth-konsernet med over 5.000 ansatte. Det gjorde at mannen i 2007 var på 73.-plass over verdens milliardærer.

Langs norskekysten

Luksusyachten er kalt opp etter konsernets motto, ”Vibrant Curiosity” eller ”dirrende nysgjerrighet”, og ble døpt for bare en drøy måned siden.

Fartøyet er 85 meter langt og har en bredde på 14 meter. Den har landingsplass for helikopter og i akterskipet er det luke i siden med minst én hurtiggående lettbåt.

Båten har cruiset opp langs hele norskekysten, og har blant annet vært innom Oslo, Bergen, Ålesund og Bodø, uten at det har lyktes lokalavisene i å finne ut om eieren selv er med på turen. Lofotpostens fotograf sikret seg imidlertid et bilde av det som ser ut til å være Würth på dekk under frokosten i dag.

Nedskjæringer

En ferie langs norskekysten kan han saktens trenge. På jobb har han i hvert fall hatt nok å henge fingrene i den siste tiden. 1250 av de 5000 ansatte i konsernet redusere må nemlig redusere arbeidstiden sin og gå ned i lønn med 15 prosent ifølge ba.no. De resterende får kuttet lønnen sin med fem prosent.

Den britiske avisen Daily Mail har harselert over innkjøpet av yachten til skruekongen, som også skal være kjent for sin manglende vilje til å betale skatt.

Se båten på Lofotpostens webkamera her!

I 2007 var Chelsea-eier Roman Abramovichpå tur med sin yacht i Lofoten. Se bildene her.

Artikkeltags