I høst lanserte nærmiljøkontoret i Vågan prosjektet "Lysets By". De første installasjonene som er satt under lysflom er bunkersen på Kuba og nærliggende fiskehjeller.

Baard Nordby har sammen med Rune Sørensen, Bjørn K. Hansen og Espen Haugen etablert montering av lyskasterne på Kuba. Og så langt har Baard mottatt en rekke positive tilbakemeldinger.

– Folk stopper meg på gata, noen ringer og gir sine innspill. Svært mange har stått på Dampskipskaia og betraktet de lyssatte fiskehjellene på Kuba. Alle som har kontaktet meg sier de synes det er flott. Jeg synes også det er vakkert, og jeg håper og tror at passasjerene som seiler inn med hurtigruta til Svolvær synes dette er flott, sier Baard.

Da Svolværs sitt landemerke Svolværgeita ble lyssatt i 1992 og 1999 skapte det både begeistring og harme. Mange trykket initiativet til sitt bryst, mens andre mislikte det så sterkt at en lyskaster faktisk ble vandalisert med øks.

Hva synes du om lyssetingen og prosjektet "Lysets By"? Si din mening, og kom med dine innspill til hva som evt. bør lyssettes i kommentarfeltet under!