Markedsføringsselskapet vil satse millionbeløp på å selge turer til Nord-Norge hos bedrifter i Spania og Sverige.

Prispengene på 350.000 kroner Holmen mottok i vinter går inn i selskapet. I tillegg vil bedriftene som deltar i prosjektet investere markedsføringsmidler.

Kirsten-Marie Holmen har i flere år drevet Magic North AS med sete i Bodø. Firmaet pakker og selger opplevelser i nord rettet mot bedriftsmarkedet, både innen- og utelands. I tillegg har hun etablert det spektakulære skulpturlandskapet av is, Magic Ice i Svolvær.

- Vi satser på bedrifter med høy kvalitet. Og de som er med fra Lofoten har jeg opplevd kvaliteten på gjennom gjentatte besøk med grupper selv. I Lofoten har vi noen få med innen overnatting, restaurant og opplevelser, sier Holmen.

På listen står Anker Brygge, Svinøya Rorbuer, Hotel Lofoten, Lofoten Charterboat og Vikingmuseet.

I Finnmark er det vinterproduktene som inngår i Top of Europe, med blant annet snøscooter. I Tromsø er blant annet Emmas Drømmekjøkken og villmarksturer med i det eksklusive selskapet og for øvrig inngår både Lande Gode og Sulis i prosjektet.

- Meningen er at vi skal lage fire-fem gode produktpakker. De skal være så gode at bedriftene som vi henvender oss til opplever at «dette må vi forsøke», sier hun.

Planen videre er å arrangere såkalte work-shop i de aktuelle landene for å presentere produktene og opplevelsene i nord.

Mer om denne saken i papiravisen