Flere steder i Nord-Norge ble det onsdag satt nye varmerekorder for april.

I Narvik krøp kvikksølvet opp til 20,2 grader klokken 17. Ikke bare er det den varmeste temperaturen som ble målt i landet onsdag. Det er også den aller varmeste temperaturen som er målt i hele Nord-Norge i april måned noen gang!

Flott!

Når nordlys.no ringer til Vervarslinga for Nord-Norge, er det en fornøyd meteorologkonsulent Trond Robertsen som svarer.

- Flott!

Det er hans enkle ov utvetydige svar på spørsmålet om hvordan været er og blir fremover. I rask rekkefølge lister han opp den ene varmerekorden etter den andre:

På Drag i Tysfjord ble det klokken 17 mål 19,8 grader. Det er høyeste måling for april noen gang. I Bodø ble det målt 18,7 grader, og det er varmeste temperatur siden 1921.

På Bardufoss ble det målt 17,4 grader. Det er varmeste temperatur i april siden 2002, da temperaturen var 15,9 grader.

- Men i 2002 var det snefritt, og det betyr ganske mye for temperaturen, sier Robertsen.

Ikke rekord i Tromsø

I Ishavsbyen ble det klokken 17 målt 14,7 grader. Det er 0,9 grader under rekorden fra 2002. Det året var det snefritt. Det er det ikke i år. Snedybden ved Vervarslinga var onsdag morgen 76 centimeter.

- I snitt har snedybden i Tromsø minket med 4 centimeter hver dag. Men jeg regner med at den har minket enda mer i dag, sier Robertsen.

Bra fremover

Gladmeldingene fra Robertsen bare fortsetter; han varsler godvær ut hele uken.

- Det kan muligens komme noen spredte regnbyger til helgen, men det er liten sjanse for det. Det blir nok flott vær fremover, og temperaturen vil holde seg, sier Robertsen.